Equest a cumparat cu 8 mil. euro si a vandut cu 1,2 mil.

Imobiliare

22.09.2009 - Curierul National

Equest Balkan Properties (EBP) a incasat 1,2 milioane de euro din vanzarea proiectului Modul Shopping Center din Targoviste, in conditiile in care compania de investitii imobiliare a platit in anul 2007 opt milioane de euro pentru achizitia acestuia. Proiectul a fost vandut in luna august firmei Anakes Investments Limited inregistrata in Cipru, reprezentata de omul de afaceri, Valentin Visoiu, patronul grupului de firme Conarg. "Am incasat net 1,2 milioane de euro din vanzarea proiectului din Targoviste (...). In august compania a vandut depozitele de retail din Targoviste pentru 4,3 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro reprezentand un credit bancar in derulare", se arata

intr-un raport al Equest, citat de Mediafax. Modul Shopping Center are o suprafata de 6.530 de metri patrati. Equest Balkan Properties a cumparat proiectul in luna iulie a anului 2007, pentru opt milioane de euro, prin intermediul subsidiarei romanesti Union Properties, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit Charles Jillings, non-executive chairman EBP, performantele slabe din primul semestru sunt rezultatul reducerii activelor. "Rezultatele slabe din prima jumatate a anului reflecta reducerea valorii de piata a activelor. Sectorul comercial a continuat sa se deprecieze. Am luat masuri de imbunatatire a lichiditatilor prin vanzarea de active si suntem foarte atenti sa utilizam banii obtinuti pentru a ne indeplini obligatiile in timp util. Continuam negocierile cu Bank Austria privind restructurarea creditelor pentru Moldova Mall si Vitantis", a declarat, in raport, Charles Jillings, non-executive chairman EBP.

Investitiile Equest in Romania se ridicau, la sfarsitul anului trecut, la 116 milioane de euro, valoarea proprietatilor fiind evaluata la 147,8 milioane de euro.
Equest mai detine si retailerul de electronice si electrocasnice Domo, preluat de o subsidiara a Fondului de investitii Equest Investments Balkans.