Englezii investesc in Maramures

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

04.11.2007 - Cotidianul

publicat pe 16.10.2007

 

Compania imobiliara britanica Dawnay Day Carpathian a achizitionat un teren de 58.900 de metri patratiin Baia Mare.

Englezii intentioneaza sa construiasca pe terenul evaluat la peste 6,5 milioane de euro un centru multifunctional in care vor investi 68 de milioane de euro. Acesta va cuprinde spatii de retail si destinate petrecerii timpului liber si va avea o suprafata inchiriabila totala de 34.000 de metri patrati. Calculata in functie de un randament de 7%, valoarea proiectului ar putea ajunge, dupa finalizare, la 89 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Achizitia va fi finantata din fondurile proprii ale companiei, proiectul urmind sa fie realizat in colaborare cu un partener local. Lucrarile de constructie sint estimate sa inceapa in luna septembrie a anului 2008, urmind sa fie finalizate in decurs de 23 de luni.

Aceasta achizitie reprezinta a patra investitie realizata de compania britanica in Romania, dupa ce in luna septembrie compania a platit 11,8 milioane de euro pentru alte doua terenuri in Arad, cu o suprafata totala de 24.500 de metri patrati.

In luna august, fondul a platit 14,3 milioane de euro pentru un teren de 19.400 de metri patrati in Cluj-Napoca. De asemenea, in luna iunie, Dawnay Day a preluat un teren in Satu Mare, unde intentioneaza sa investeasca 61 de milioane de euro. Planul investitional pentru Romania in urmatorii ani este estimat la 900 de milioane de euro.

 

Lidia Ionita