Energoconstructia intra pe piata imobiliara cu o investitie de 100 mil. euro

Constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

14.02.2008 - Curierul National
Energoconstructia intra pe piata imobiliara cu o investitie de 100 mil. euro

Proiectul din cartierul Berceni presupune construirea a 15 cladiri

Zona Nicolae Grigorescu, a doua varianta pentru desfasurarea lucrarilor

Energoconstructia va incepe in acest an primul proiect imobiliar propriu, de peste 100 mil. euro, care va fi dezvoltat in cartierul Berceni din Capitala, valoarea terenului detinut de companie reprezentand circa o treime din investitie. "Suntem in faza planului de arhitectura al acestui proiect, lucrarile urmand sa inceapa in toamna si sa fie finalizate cel tarziu in 2011. Terenul valoreaza aproximativ 30 mil. euro, iar finantarea proiectului va fi asigurata in principal prin angajarea de credite bancare. Totusi, luam in considerare si varianta vanzarii terenului, iar cu banii obtinuti sa dezvoltam, fara ajutorul unor credite bancare, un proiect imobiliar pe o alta suprafata pe care o detinem in Bucuresti, in zona Nicolae Grigorescu", a declarat agentiei Mediafax Lucian Naidin, directorul general si presedintele CA al companiei.

Proiectul din cartierul Berceni presupune construirea a 15 cladiri de 4-11 etaje, cu circa 3.000 de apartamente, precum si a unor garaje, parcari si spatii comerciale. Lucrarile ar putea fi desfasurate pe o suprafata de 67.000 de metri patrati, evaluata la circa 30 mil. euro, terenul detinut de companie in zona respectiva fiind de 130.000 de metri patrati. "Valoarea unei investitii in Berceni realizate cu ajutorul unui credit bancar ajunge la circa 1.000 de euro/metru patrat, iar un proiect derulat din surse proprii coboara la 800 de euro/metru patrat. Totodata, estimam ca pretul de vanzare poate atinge in momentul de fata circa 1.200 de euro", a explicat Naidin.

Terenul detinut de Energoconstructia in zona Nicolae Grigorescu are o suprafata de 50.000 de metri patrati, pe 10% din suprafata acestuia fiind construite, in anii '80, cladiri de 2-4 etaje, date in folosinta angajatilor companiei. "Suntem hotarati in proportie de 70% sa dezvoltam proiectul din Berceni", a afirmat Naidin.

Cristina Chicos