Electroconstructia Elco SA Bacau investeste intr-un ansamblu rezidential

Imobiliare

23.04.2008 - Financiarul.ro
Electroconstructia Elco SA Bacau investeste intr-un ansamblu rezidential
In urmatorii ani, Bacaul se va extinde in zona de nord-vest cu un nou cartier format din 10 blocuri de locuinte cu regim de inaltime parter plus sase etaje si mansarda. Ansamblul rezidential dezvoltat de SC "Electroconstructia Elco" SA Bacau va fi amplasat pe strada Vasile Parvan nr. 29 si va oferi un total de 240 de apartamente.
 
Cele 10 blocuri de locuinte si 170 locuri de parcare au la dispozitie un teren in suprafata de 1,5 hectare. "Suntem in stadiu final in ceea ce priveste avizele, mai exact asteptam sa primim autorizatia de construire. Astfel, in termen de maxim o luna speram sa demaram lucrarile la primul bloc de locuinte, care este planificat a fi dat in folosinta la sfarsitul acestui an. Deocamdata nu stim daca vom ataca lucrarile la mai multe blocuri in aceeasi perioada sau le vom construi pe rand", ne-a spus Radu Iliuta, director executiv al SC "Electroconstructia Elco" SA Bacau.
 
Toate cele 10 blocuri vor avea o configuratie similara atat la interior, cat si la exterior, cu deosebirea ca vor fi colorate diferit. "La ora actuala, ne gandim sa oferim un ansamblu rezidential pentru populatia cu venituri medii. Ca urmare si finisajele vor fi din aceeasi gama de pret. Vom pune totusi accent deosebit pe arhitectura exterioara.
 
Astfel, una dintre fatade va fi amenajata cu perete cortina. Aspectul modern va fi completat de jocurile de volumetrii si de lifturile externe, cu perete din sticla, care dau un caracter de spectaculozitate oricarei cladiri", ne-a dezvaluit reprezentantul dezvoltatorului cateva detalii legate de aspectul exterior al blocurilor.
 
Fiecare dintre cele 10 corpuri de cladiri de locuinte va avea o amprenta la sol de 240 mp, ce se va regasi la toate etajele, mai putin mansarda care masoara aproximativ 60% din aria unui nivel. "Fiecare etaj este impartit astfel incat sa faca loc pentru doua apartamente cu doua camere, de 70 mp utili, si unui apartment de trei camere, cu o suprafata utila de 80 mp. La mansarda vor fi amenjate trei garsoniere cu arii de 42-45 mp", a mai spus Radu Iliuta.
 
La interior, apartamentele vor fi dotate cu centrala proprie, obiecte sanitare, gresie, faianta, parchet laminat si tamplarie termopan cu profile PVC.