Einhell Romania trece de la crestere de 15% la stagnare

Retail

04.08.2009 - Business standard

Furnizorul de echipamente electrice si de gradina Einhell Romania renunta la prognoza de crestere cu 12-15% a afacerilor in acest an, reprezentantii companiei anticipand cel mult o stagnare a businessului, la 16,6 milioane de euro, dupa un declin de 25% al cifrei de afaceri pe primele trei luni ale anului, potrivit Mediafax.

“Einhell Romania si-a estimat crestere in 2009 pe baza unei piete pe care o speram stabila si ne bazam ca ne vom creste cota de piata”, a declarat directorul general al firmei, Bogdan Baltac. Anul trecut, cifra de afaceri a Einhell a avansat cu 11% fata de 2007, la 16,6 milioane de euro.

“Piata a cazut puternic, insa credem ca Einhell si-a crescut cota de piata, iar lunile care urmeaza vor continua in aceeasi directie. Micii importatori au dificultati financiare, iar retelele mari si distribuitorii independenti de scule electrice se indreapta catre cei care pot livra un sortiment larg din stoc, cum e cazul nostru”, a mai spus Baltac.

In trimestrul intai al anului curent, cifra de afaceri a fost afectata de reducerea cheltuielilor atat la nivelul utilizatorilor casnici, cat si la nivelul micilor meseriasi.