Eagle Development imprumuta 21 mil. euro pentru un ansamblu rezidential in Capitala

Finante Banci

05.05.2009 - Curierul National
Eagle Development imprumuta 21 mil. euro pentru un ansamblu rezidential in Capitala

Creditul contractat de la BCR va fi folosit pentru constructia primelor 250 de locuinte prevazute in proiect

Investitia necesara in aceasta prima faza se ridica la 30 de mil. Euro

Compania Eagle Development a contractat de la BCR un credit de 21 milioane de euro pentru finantarea investitiei de 30 milioane de euro in dezvoltarea primelor 250 de locuinte dintr-un proiect rezidential din Bucuresti, care va totaliza circa 1.500 de apartamente.
"Pentru partea de dezvoltare a primei faze a proiectului din Bucuresti am semnat recent un contract pentru un credit bancar, iar pana acum pentru teren si pentru lucrarile de predezvoltare am investit doar banii nostri. Primii bani de la banca ii vom accesa peste trei luni, cand vom finaliza lucrarile de fundatie", a declarat, la lansarea proiectului, Eli Cohen, vicepresedinte al Israel Land Development Company (ILDC), compania-mama a Eagle Development, citat de Mediafax. Investitia pentru prima faza se ridica la 30 de milioane euro, inclusiv terenul aferent acesteia.

Jackob Park are nevoie de fonduri de 170 milioane euro si va fi gata in 6-8 ani

Proiectul, denumit Jackob Park, este amplasat in vecinatatea Lacului Dobroiesti, din sectorul 2 al Capitalei, aria construita a complexului urmand sa fie de 160.000 de metri patrati, respectiv 1.476 de apartamente in 12 cladiri. Investitia pentru dezvoltarea intregului proiect se ridica la 170 de milioane de euro. "Vom dezvolta proiectul in mai multe etape, in 6-8 ani, livrarea locuintelor urmand sa se faca in functie de evolutia pietei. Prima faza o vom finaliza in 24 de luni, iar constructia urmatoarei etape va incepe cand vom vinde 50% din prima", a adaugat Cohen.
El a aratat ca au fost vandute 15 apartamente, iar planurile companiei vizeaza vanzarea tuturor locuintelor din prima faza pana la finalizarea constructiei. Pretul de vanzare a primelor 10 apartamente este de 1.200-1.300 de euro pe metru patrat, pentru restul urmand sa creasca. "Vom investi in Romania chiar si in aceste zile. Cererea este mare, iar oferta s-a redus pentru ca multi dezvoltatori au oprit constructia proiectelor", a spus Cohen.

ILDC a investit pana in prezent 50 de milioane euro, in Romania

Reprezentantul ILDC a mentionat ca pana in prezent compania a investit in Romania 50 de milioane de euro pentru achizitia a 15 hectare de teren in Bucuresti, Ploiesti si Giurgiu si pentru lucrari de predezvoltare, suma acoperita integral din fonduri proprii. Compania a cumparat terenul de 5,3 hectare, pe care va dezvolta proiectul din Capitala, in urma cu doi ani si jumatate. Investitorul mai detine doua terenuri, fiecare de circa cinci hectare, la Giurgiu si Ploiesti, unde intentioneaza sa construiasca centre comerciale sub brandul 7 Star Malls. "In Ploiesti vom construi 35.000 de metri patrati inchiriabili, lucrarile sunt la fundatie. Investitia va fi de 55 milioane  euro si va fi finalizata la sfarsitul anului 2010 - inceputul lui 2011. Am inchiriat deja 70% din suprafata", a mentionat Cohen. Pentru proiectul de la Giurgiu, care va avea o suprafata inchiriabila de 20.000 de metri patrati, investitia se va ridica la 18 milioane  euro, urmand sa fie finalizat in urmatorii doi ani si jumatate.
Israel Land Development, cu activitati in domeniul media si cel al investitiilor imobiliare, este cotata la Bursa din Tel Aviv din anul 1953. Eagle Development este activa pe piata imobiliara din Israel, Polonia, Canada, Moldova, Kazahstan si Georgia, unde detine proiecte logistice, hoteluri, mall-uri si 2.000 de locuinte in curs de finalizare.