Dufa DEUTEK a crescut cu 45% in acest an

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

01.11.2007 - Business Standard

publicat pe 4.09.2007

 

Producatorul de vopsele decorative dufa DEUTEK a inregistrat, pe primul semestru al anului 2007, o cifra de afaceri de peste 14,5 mil. euro, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Compania precizeaza ca aceste cresteri au la baza investitiile din ultima perioada, pentru 2007 cuantumul acestora fiind de patru milioane de euro, cu 30% mai mult decat in anul precedent. Investitiile vizeaza extinderea capacitatilor de productie si depozitare si reorganizarea Departamentului Comercial.

Vanzarile nete ale dufa DEUTEK pe primul trimestru al anului 2007 au fost de peste cinci milioane de euro,  in crestere cu peste 40% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In 2007, compania si-a bugetat o crestere a vanzarilor cu aproximativ 40% fata de anul precedent, cand a inregistrat o cifra de afaceri de peste 21,6 milioane de euro.

Compania düfa DEUTEK SA este unul dintre liderii pietei de acoperiri decorative, cu o cota de piata de 15%.
La inceputul anului, cele trei branduri ale companiei düfa DEUTEK SA se situau intre primele cinci marci de vopsea din punct de vedere al gradului de cunoastere in randul populatiei urbane a Romaniei, conform unui studiu comandat de companie. Astfel, marca düfa a atins un nivel de cunoastere de 75%, Danke! - 72%, iar marca Super - 67%, conform raportului Omnibus efectuat de Mercury Research in perioada februarie-martie 2007.

Piata vopselelor decorative este estima¬ta la aproximativ 200 milioane de euro si, potrivit directorului de marketing dufa DEUTEK, Gabriel Enache, in trei ani si jumatate se estimeaza o dublare a valorii acestei piete. 

Principalii concurenti dufa pe aceasta piata sunt Policolor, Kober, Fabryo, Atlas Corporation si Daw Benta. Compania düfa DEUTEK s-a infiintat in anul 1998, ca joint-venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005, compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 15 milioane de euro.

 

Ovidiu Lefter