DTZ a recrutat un director de property management din Germania

Imobiliare

11.09.2009 - Ziarul financiar
DTZ a recrutat un director de property management din Germania

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata locala de profil, a recrutat-o pentru pozitia de director al departamentului de property management pe Brigitte Schmitt, 45 de ani, manager de nationalitate germana, nascuta la Timisoara.

Schmitt a lucrat timp de 11 ani in Germania, in cadrul firmei ECE, unul dintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din Europa, administrand printre altele si proiectul Hessen Center din Frankfurt, cu o suprafata de 36.000 mp.

In cadrul DTZ Echinox, Schmitt va coordona procesul de administrare a proiectelor comerciale Iris Shopping Center din Bucuresti si MacroMall din Brasov, precum si a cladirilor de birouri Evo Center One si Baneasa Business Center, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul fondului de investitii Fabian.

Firmele de consultanta imobiliara traverseaza o perioada dificila ca urmare a scaderii numarului de tranzactii si a blocarii a numeroase proiecte. In acest an, ponderea veniturilor din property management in cifra de afaceri a DTZ a depasit 10%. Firma de consultanta a inregistrat in 2008 venituri totale de 5,6 mil. euro, cifra de afaceri care a mentinut-o in topul primelor cinci firme de pe piata de consultanta imobiliara.

Pana in vara acestui an departamentul de property management al DTZ Echinox a fost condus de Mihaela Allardin, care lucra in cadrul firmei din 2006. Allardin a parasit DTZ pentru a prelua conducerea operatiunilor locale ale firmei franceze Ixis, proprietarul cladirii de birouri America House.