Drumul Taberei reincarcat

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

30.05.2008 - Ziarul Financiar

Cu un portofoliu de trei foste fabrici din cartierul bucurestean Drumul Taberei, pe care vor fi incepute trei proiecte de mari dimensiuni, spaniolii de la Gran Via vor sa dea o noua imagine vestului Capitalei, unde investitorii imobiliari s-au concentrat in primul rand pe realizarea de spatii comerciale. Cum va arata Drumul Taberei cu 5.000 de apartamente noi si cum ar putea arata traficul?

Inginerul David Martinez Vallbona, general managerul filialei locale a dezvoltatorului Gran Via, este constient de faptul ca Drumul Taberei este unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Bucuresti, dar precizeaza ca nu poate primi autorizatie de constructie daca nu va avea si avizul de trafic, astfel ca investitiile in infrastructura proiectelor din Drumul Taberei se vor ridica la aproape 50 de milioane de euro.

"Avem deja solutiile de trafic pentru proiectele noastre din Drumul Taberei. Spre exemplu, la proiectul de pe Electrotehnica vom ceda inca o banda pentru extinderea bulevardului Timisoara, iar in total vom construi circa 6.000 de locuri de parcare subterane. Nu vom

lasa masinile in strada", precizeaza Vallbona. Investitiile in infrastructura ale spaniolilor includ, pe langa drumurile de acces si racordarea la reteaua de electricitate, canalizarea sau comunicatiile.

Dupa investitii de aproape 100 de milioane de euro in terenuri, in special in Drumul Taberei, unde detin terenurile fostelor fabrici Tricodava, Frigocom si Electrotehnica, spaniolii de la Gran Via se concentreaza pe constructie si pregatesc investitii totale de aproximativ 850 de milioane de euro pentru realizarea a 6.600 de apartamente.

Cristi Moga