Dragoman investeste peste 125 mil. euro in imobiliare

PROIECTE / DEZVOLTARE , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

01.11.2007 - Curierul National

publicat pe 12.09.2007 

Firma Dragoman Development, controlată de investitori irlandezi, alocă peste 125 milioane euro pentru construcÅ£ia a patru proiecte imobiliare în România, dintre care două în BucureÅŸti ÅŸi două în BraÅŸov. "Am achiziÅ£ionat în cursul acestui an terenurile pe care vor fi construite cele patru proiecte. Unul dintre proiectele din BucureÅŸti va fi dezvoltat în partea de sud a oraÅŸului, în zona Cartierului Berceni. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraÅ£i, va cuprinde 130-160 de locuinÅ£e care totalizează 10.000 de metri pătraÅ£i", a declarat ieri, pentru Mediafax, Charles Bergen, unul dintre asociaÅ£i. Bergen a precizat că lucrările de construcÅ£ie vor începe în această toamnă, data de finalizare fiind previzionată pentru primăvara anului 2009.

InvestiÅ£ia pentru dezvoltarea proiectului va fi realizată în parteneriat cu proprietarul terenului ÅŸi este estimată la 18 milioane de euro.

Al doilea proiect din Capitală, reprezentând o investiÅ£ie de circa 23 de milioane de euro, va fi dezvoltat în partea de vest a oraÅŸului, în zona Drumul Taberei.

"Compania a achiziÅ£ionat un teren de 12.500 de metri pătraÅ£i în această zonă, care permite dezvoltarea de construcÅ£ii de 36.000 de metri pătraÅ£i, cu un regim de înălÅ£ime de până la 14 etaje. Proiectul va cuprinde circa 20 de construcÅ£ii mici, care vor avea preÅ£uri de vânzare de sub 1.000 de euro pe metru pătrat", a adăugat reprezentantul companiei.