Doar zece orase cu peste 50.000 de locuitori au ramas fara malluri anuntate

Imobiliare

31.03.2008 - Ziarul Financiar

Dezvoltatorii de malluri au coborat in ultimul an stacheta la nivelul oraselor cu o populatie cuprinsa intre 50.000 si 100.000 de locuitori, in  cutarea unor orase in care concurenta nu a patruns inca. Astfel, in prezent doar 10 localitati cu mai mult de 50.000 de locuitori nu au niciun proiect de mall anuntat.
 
Lista cu cele zece orase cuprinde localitati din toate zonele tarii: Moldova (Roman, Barlad si Onesti), Ardeal (Sfantu Gheorghe, Zalau si Medias), Banat (Resita), Muntenia (Slobozia si Calarasi) sau Dobrogea (Tulcea).

Aceste orase fac parte dintr-un total de 45 de localitati cu peste 50.000 de locuitori, populatie consi-derata minim necesara pentru dezvoltarea unui centru comercial de dimensiuni medii.

"Daca  dezvoltatorii constata, in urma unor studii de piata si de fezabilitate ca exista sanse ca un proiect sa functioneze intr-unul dintre aceste orase, atunci cu siguranta acestia nu vor pierde ocazia", apreciaza Luiza Moraru, head of retail department in cadrul firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko (CBRE Eurisko).

Cristi Moga