Doar noua romani au primit subventia pentru casa noua

Finante Banci , ANALIZE / COMENTARII

16.06.2008 - Cotidianul

Autoritatile spun ca doar 550 de persoane au solicitat pana acum ajutorul acordat de catre stat pentru construirea de case.

Chiar daca subventia acordata de la bugetul de stat reprezinta o suma importanta din valoarea casei, nu sunt multi cei care s-au gandit sa beneficieze de acest ajutor. Un motiv ar putea fi acela ca timpul de la aparitia sub-ventiei este prea scurt, din anul 2007. Un alt motiv este ca ajutorul de 20% din valoarea constructiei, dar nu mai mult de 10.000 de euro, este acordat dupa ce constructia a fost finalizata. “Pana la sfarsitul anului 2007, conform datelor transmise de autoritatile publice locale, numarul solicitarilor inregistrate la nivel local a fost de 550”, ne-a informat Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Cei care au pus mana pe banii acordati de stat prin Programul national de sprijinire a construirii de locuinte proprietate personala sunt noua la numar si au beneficiat de maximul care se acorda, respectiv 10.000 de euro.
“In anul 2007 s-au decontat de la bugetul de stat, in baza solicitarilor transmise de catre Consiliile Locale, cinci subventii in judetele Suceava, Mures, Caras-Severin, Ilfov si municipiul Bucuresti, iar in anul 2008 s-au decontat patru subventii in judetele Bihor si Sibiu”, mai arata MDLPL. Din judetul Bihor, localitatea Paleu, au primit bani de la stat pentru a-si construi casa doi tineri, iar din localitatea Sura Mare, judetul Sibiu, tot doi tineri. Ceilalti cinci fericiti, care au fost ajutati de la bugetul de stat cu cate 10.000 de euro, sunt din localitatea Corunca, judetul Mures, Scheia, judetul Suceava, Rusca Montana, din Caras-Severin, Berceni, judetul Ilfov, si din Bucuresti.

Nicu Stan