Digal aloca 200 mil. Euro pentru apartamente

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

17.03.2008 - Business Standard

Compania israeliana Digal Investments, dezvoltatorul proiectului Obor Towers, a anuntat ca va construi 3.000 de apartamente in Bucuresti in urmatorii patru ani, in cadrul mai multor proiecte imobiliare care ar putea necesita investitii de 200 mil. euro. Unul dintre acestea urmeaza sa fie dezvoltat in Baneasa, pe un teren achizitionat de la omul de afaceri Costel Casuneanu, cu circa opt mil. euro.

 

Proiectele vor fi dezvoltate in parteneriat cu omul de afaceri israelian Solomon Hai, implicat in constructia mai multor ansambluri rezidentiale in Bucuresti. Pentru fiecare proiect vor fi infiintate firme separate, in care cei doi parteneri vor detine participatii egale. Ansamblul de pe terenul achizitionat de la Casuneanu va fi al doilea dezvoltat de Solomon Hai in Bucuresti si va cuprinde 125 de apartamente, pentru care constructia a inceput deja. “Terenul pe care vom construi ansamblul este amplasat langa Gradina Zoologica, are 7.500 mp si l-am cumparat, in urma cu opt luni, de la Costel Casuneanu.

Acum, pretul terenului in zona este de 1.700 de euro pe metru patrat”, a declarat Solomon Hai, citat de Mediafax, fara sa precizeze suma platita pentru achizitia proprietatii. La un pret care depaseste 1.000 de euro pe metru patrat - cu care se tranzactionau anul trecut terenurile din zona Baneasa -, valoarea proprietatii ar ajunge la cel putin opt mil. euro. Proiectul va cuprinde sase blocuri, care vor totaliza 194 de apartamente, investitia urmand sa ajunga la 16-17 mil. euro.

Alexandru Urzica