Dezvoltatorii ieftinesc locuintele ca sa intre in Prima Casa

Imobiliare

07.07.2009 - Cotidianul
Dezvoltatorii ieftinesc locuintele ca sa intre in Prima Casa

Tot mai multe apartamente noi cu doua camere scad la pret sub 60.000 de euro.

Din cauza vanzarilor slabe, aproape inexistente, dezvoltatorii imobiliari scad preturile pentru a profita de programul “Prima casa”. Cele mai multe oferte de apartamente noi, care se incadreaza in limita impusa de Guvern in programul “Prima casa”, pot fi gasite in Bucuresti, dar si in orase precum Timisoara, Brasov sau Constanta.

“Numarul dezvoltatorilor imobiliari care isi ajusteaza oferta pentru a se califica in programul «Prima casa» este in crestere. Dupa Bucuresti, Timisoara este orasul cu cele mai multe ansambluri rezidentiale noi care se incadreaza in programul guvernamental”, arata site-ul imobiliare.ro, in urma unui studiu al ofertei existente pe site.

Oferta existenta de apartamente situate in ansambluri rezidentiale in Capitala consta in principal din garsoniere, in timp ce in tara cu 60.000 de euro, suma garantata de stat in fata bancilor, in programul “Prima casa”, se pot cumpara si apartamente de trei camere.

Apartamente cu doua camere, cu un pret de pana in 60.000 de euro, in Bucuresti, pot fi gasite in ansamblurile rezidentiale Confort City, situat in zona Splaiul Unirii, Lotus Residence, situat in Popesti-Leordeni si in Titan Atlantic, construit in zona Liviu Rebreanu.
 
“In Confort City, apartamentele de doua camere, in functie de suprafata au un pret de 56.000-58.000 de euro, apartamentele de doua camere din Titan Atlantic au un pret de 39.000 de euro, au suprafete mai mici, iar in Lotus Residence sunt disponibile apartamente semifinisate, fara gresie, fara faianta la un pret de 60.000 de euro”, ne-a spus Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro.

Ansamblurile ale caror preturi la apartamente au fost ajustate pentru a se incadra in programul “Prima casa” si unde sunt disponibile numai garsoniere la 60.000 de euro sunt: Vivando (Parcul Carol), Brilliant Condominium (in apropiere de Piata Victoriei si Bulevardul Magheru), Dona Block (parcul Cismigiu), Stil Residence (Piata Romana) si ansamblul rezidential Delea Veche (centrul istoric, Strada Delea Veche).

Programul “Prima casa” poate fi un motiv de alte ieftiniri si in alte ansambluri rezidentiale. “In perioada urmatoare este posibil sa asistam la noi ajustari de preturi si in cazul celorlalti dezvoltatori activi pe piata. «Prima casa» poate reprezenta o buna sansa de relansare a tranzactiilor pentru unii dezvoltatori, astfel incat ne asteptam sa apara o serie de oferte speciale la apartamentele noi”, a spus Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Ansambluri rezidentiale in tara

In tara, Timisoara conduce in topul oraselor cu cele mai multe anambluri rezdentiale ce se califica in programul “Prima casa”, portalul imobiliare.ro numarand patru astfel de proiecte: East Residence, My Family Residence, Blocul Iris si Brio Residence. “In tara pot fi gasite chiar si apartamente de trei camere cu un pret de pana in 60.000 de euro”, a precizat Daniel Crainic. Orasul de pe Bega este urmat de Brasov si Constanta cu cate doua ansambluri: Subcetate si Pine Garden, in cazul orasului din Ardeal, respectiv Tomis Plus si Mamaia Sat pe litoral. Sunt disponibile apartamente noi, care pot fi cumparate prin programul guvernamental si in Oradea, ansamblul rezidential Luceafarul, si in Arad, ansamblul rezidential UTA Arad.