Dezvoltatorii au semnat 210 precontracte la TNI

Imobiliare

13.05.2009 - Business Standard

In cadrul Targului National Imobiliar (TNI), organizat in perioada 7-10 mai la Palatul Parlamentului, dezvoltatorii au reusit sa faca rezervari de apartamente si au semnat 210 precontracte, potrivit BDOBC, compania care a organizat evenimentul.

La fel ca la targurile precedente din acest an, companiile imobilare au strans si o serie de contacte, rata de succes a acestora fiind de un contract semnat la 100 de contacte stranse. Targul a fost vizitat de circa 9.700 de persoane, care au avut de ales dintre cele 136 de proiecte rezidentiale prezentate. Cea mai ieftina locuinta prezentata la targ a fost o garsoniera din zona Liviu Rebreanu a Capitalei, la un pret de 36.000 de euro, iar cea mai scumpa a fost o vila in Sinaia, pentru care dezvoltatorul cerea 2,4 mil. euro. Cea mai ieftina locuinta din strainatate a fost la un pret de 50.000 de euro, in localitatea Balcik din Bulgaria, si cel mai mare pret avansat pentru o casa in strainatate a fost de 1,2 mil. euro, in Spania. Ansamblurile rezidentiale prezentate la targ sunt localizate in Bucuresti, Brasov, Valea Prahovei, litoralul romanesc, dar si Spania si Bulgaria.

Dintre cei 94 de expozanti, 69 au fost dezvoltatori imobiliari, 21 de agentii si patru institutii financiare. Printre companiile participante la cea de-a opta editie a TNI s-au numarat Hercesa Imobiliara, Impact, Apulum 94, Banca Comerciala Romana, Garanti Bank, Palm Real Estate, Apolodor, Can Serv, Domus Stil sau Volksbank. Rapoartele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania arata ca numarul tranzactiilor cu locuinte si terenuri a scazut cu 37% in primele trei luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 78.321 de operatiuni.