Dedeman se extinde

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Retail , Materiale de constructii

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 27.07.2007

 

Grupul Dedeman, operator local al unor centre de distributie materiale de constructii, investeste peste 15 milioane de euro pentru deschiderea a doua unitati in Roman si in Piatra Neamt, precum si a unui sediu pentru divizia de camioane a companiei.

Dedeman va deschide luni, la Roman, al noualea magazin al retelei, in urma unei investitii de 5,8 milioane de euro. Centrul este construit pe o suprafata de aproximativ 25.000 de metri patrati si are un spatiu de vanzare de 7.000 de metri patrati.

Urmatoarea deschidere programata este in noiembrie, in orasul Piatra Neamt. Investitia in cel de-al zecelea centru comercial se ridica la 6,5 milioane de euro. Magazinul va avea o suprafata totala de 8.800 de metri patrati, din care 6.200 de metri patrati reprezinta spatiu de vanzare.

Reteaua Dedeman include magazine, depozite si show-room-uri in orasele Bacau, Iasi, Suceava, Vaslui, Onesti, Comanesti, Roman, Braila si Focsani. Planurile pe termen mediu ale Dedeman prevad extinderea retelei in zona de sud si sud-est a Romaniei, cu un ritm de trei-patru magazine pe an. In luna august, firma Dedeman Camioane, parte a grupului si reprezentant al Renault Trucks, va inaugura un nou sediu, amplasat in comuna Nicolae Balcescu, la intrarea in Bacau. Centrul are o suprafata de 3.100 de metri patrati si include spatii de birouri, un service, o spalatorie, o vopsitorie si rampe pentru inspectiile tehnice ale camioanelor. Grupul Dedeman a raportat anul trecut afaceri de 120 milioane de euro, iar pentru acest an, estimarile depasesc 155 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

Majorarea afacerilor se bazeaza pe extinderea retelei de distributie, precum si pe cererea masiva din sectorul constructiilor, potrivit reprezentantilor companiei. Piata constructiilor a inregistrat un ritm de crestere de 29,8% in primul semestru din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul de firme Dedeman reuneste firmele Dedeman, operator de centre comerciale de distributie materiale de constructii si amenajari interioare, Dedeman Automobile, dealer Dacia, Renault si Nissan, si Dedeman Camioane, dealer Renault Trucks. Grupul, infiintat in 1992, are circa 1.400 de angajati si este controlat de Adrian si Dragos Paval.

Concurentii directi pe piata de distributie de materiale de constructii din Romania sunt compania Arabesque, care a raportat anul trecut afaceri de 330 milioane de euro si Ambient, cu 170 milioane de euro. Retelele internationale care sunt prezente pe piata locala de bricolaj sunt Praktiker, Bricostore, bauMax, Hornbach si Mr. Bricolage.

 

Ionut Giusca