Darian: Multi bani ai investitorilor au ramas ingropati in terenuri

Imobiliare

01.09.2009 - Wall street

Dupa ce tranzactiile cu terenuri au reprezentat afacerea momentului in piata imobiliara romaneasca, in 2009, preturile au scazut, in medie, cu 26% si multi bani ai investitorilor au ramas «ingropati» in terenuri de investitii, arata o analiza a companiei de evaluare Darian.

Valoarea medie a scaderilor in provincie a fost pentru primele sase luni de 26%, cu maxime de 40% inregistrate la Iasi, se mai arata in analiza. In Bucuresti, preturile terenurilor au scazut, in medie, cu 26 de procente.

“Pretul pentru terenuri a fost influentat și de motivatia dezvoltatorilor de a construi produse imobiliare, iar aceasta motivatie este influentata direct de cererea de piata. In 2009, preturile terenurilor s-au topit vazand cu ochii, multi bani ai investitorilor ramanand «ingropati» in terenuri de investitii”, mentioneaza reprezentantii Darian.

Compania specializata in evaluare, Darian, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 14 milioane lei, in crestere cu 12% fata de 2007, cand inregistrase 12,5 milioane lei.