Danfoss investeste 10 mil. Euro in prima fabrica locala

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

10.01.2008 - Business Standard
Danfoss investeste 10 mil. Euro in prima fabrica locala

Grupul danez Danfoss, lider mondial in productia de puncte termice modulare, va investi zece milioane de euro pentru constructia primei fabrici din Romania, care va produce echipamente pentru incalzire si statii de termoficare destinate segmentelor rezidential si industrial.

Fabrica va fi amplasata in sudul Capitalei, in localitatea Popesti-Leordeni, pe un teren de patru hectare si va incepe productia in vara acestui an. In cadrul unitatii vor fi realizate si produsele companiei Schmidt-Bretten Technology, preluata in anul 2006 de Danfoss si care produce statii de termoficare in Bucuresti. “Decizia de a investi intr-o unitate de productie in Romania a fost determinata de faptul ca detinem deja aici o fabrica performanta, piata romaneasca este in crestere si, in plus, intentionam sa relocam activitatile de productie din Germania, Elvetia si Austria”, a declarat pentru Business Standard Mihai Gustiuc, administratorul firmelor Danfoss Romania si Schmidt-Bretten Technology.

El a adaugat ca investitia reflecta intentia grupului danez de a produce si pentru companii private, produsele comercializate de Danfoss in Romania fiind destinate, pana in prezent, regiilor termice din tara. Compania va deschide in vara o prima hala, cu o suprafata de 4.000 mp, urmand ca spatiile de productie sa totalizeze 12.000 de metri patrati in 2010. Fabrica va produce schimbatoare de caldura si puncte termice modulare, care vor fi comercializate, in principal, pe piata locala, o parte dintre echipamente urmand sa fie exportate.

George Sarcinschi