Cum sa ne ferim de escrocheriile cu case noi?

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

06.11.2007 - Romania Libera
Cum sa ne ferim de escrocheriile cu case noi?

Riscul pierderii banilor poate fi redus printr-o documentare prealabila serioasa cu privire la dezvoltatorul imobiliar.

Cand constructorul da faliment inainte de finalizarea proiectului locativ, clientul isi recupereaza banii la masa credala.

Expertii imobiliari atrag atentia asupra faptului ca multi antreprenori straini sunt la primul lor proiect in Romania.

Dorinta multor romani de a achizitiona o locuinta noua intr-unul dintre modernele complexuri rezidentiale care infloresc in toata tara se poate transforma, peste noapte, intr-un adevarat cosmar. Recuperarea banilor investiti poate fi foarte greoaie si, uneori, chiar imposibila. Exista riscul ca unele dintre sutele de companii care dezvolta noi proiecte imobiliare sa intre in faliment pe parcursul realizarii caselor, ceea ce poate antrena o sumedenie de drame pentru clientii acestora, asezonate cu probleme juridice incalcite. Expertii imobiliari atrag atentia asupra faptului ca multi antreprenori straini veniti in Romania sunt la primul lor proiect imobiliar. Pe piata constructiilor si pe cea de real estate nu exista date de referinta despre ei si singura modalitate de a le verifica bonitatea este o cercetare amanuntita la Registrul Comertului din tara lor de provenienta.
Pentru a-i preveni pe cei care ar putea cadea victime ale escrocheriilor cu case noi, specialistii imobiliari au identificat principalele pericole legate de o asemenea investitie si au formulat mai multe sfaturi utile.

Camelia Popa