Criza de vile in jurul Bucurestiului

Imobiliare , TENDINTE

05.03.2008 - Cotidianul
Criza de vile in jurul Bucurestiului

Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa construiasca in localitatile de linga Capitala ansambluri rezidentiale de blocuri, care sint mult mai profitabile.

Persoanele care doresc sa-si cumpere o vila in zona Capitalei trebuie sa aiba mult noroc deoarece oferta este din ce in ce mai mica. Deoarece majoritatea clientilor prefera apartamentele, pentru ca sint mai mici ca suprafata, deci mai ieftine si mai usor de intretinut. Astfel, cei care doresc sa isi cumpere o casa pe pamint nu au la dispozitie tot atit de multe oferte ca si cei care doresc un apartament. Spre exemplu, la cel mai recent tirg imobiliar, ansamblurile de blocuri erau cu zecile, fata de doar trei ansambluri de vile.

Analistii imobiliari spun ca acest lucru este o consecinta a faptului ca piata se dezvolta. „Dezvoltatorii imobiliari in Romania au inceput cu constructia de vile. O data cu satisfacerea cererii clasei mijlocii superioare, dezvoltatorii au construit vile duplex. Acum se construiesc apartamente in blocuri dedicate clasei mijlocii medii si inferioare, astfel incit oferta sa fie sub 100.000 de euro”, ne-a spus Radu Zilisteanu, analist imobiliar. In plus, oferta din jurul Capitalei in urmatorii ani va fi constituita din apartamente in blocuri cu P+3, P+4 etaje. „Clientii vor si cauta locuinte mai mici si mai ieftine. In Romania nu s-a ajuns pina acum ca oricine sa isi permita sa cumpere o casa”, ne-a spus Daniel Ionita, dezvoltatorul proiectului de vile Villa Nova. Explicatia o reprezinta preturile.

Nicu Stan