Credit de casa in dolari si cu rata fixa

Finante Banci

28.07.2009 - Cotidianul

O Institutie Financiara Nebancara cu actionari celebri, printre care Citi Bank si RBS, ofera imprumuturi ipotecare in dolari cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare.
 
Verida Credit, o IFN finantata de banci precum RBS si Citi, a lansat pe piata locala un credit mai putin conventional. Este vorba despre un imprumut pentru locuinta care poate fi contractat pe o perioada maxima de 30 de ani si care presupune plata unei rate fixe pe toata perioada. Imprumutul este accesibil in dolari la o dobanda de 10,87%.

De asemenea, contra un comision de 1,5%, clientul are posibilitatea de a rambursa anticipat pana la 5% pe an din suma contractata. Verida solicita un avans minim de 25% din valoarea imobilului ce urmeaza a fi achizitionat. Potrivit unui calcul al companiei, pentru a contracta un credit de 70.000 de dolari pe 30 de ani, solicitantul are nevoie de venituri nete de 1.160 de dolari pe luna.

De asemenea, in situatia expusa mai sus, Dobanda Anuala Efectiva este de 11,25%, iar rata lunara ajunge la 638 de dolari.