Creşte concurenţa pe piaţa băncilor pentru locuinţe

Finante Banci , ANALIZE / COMENTARII , TENDINTE

28.10.2007 - Adevarul

publicat pe 27.07.2007

 

Oficialii BCR consideră că populaţia din ţara noastră este pregătită pentru produsele de economisire-creditare

Raiffeisen Banca pentru Locu­inţe şi HVB Banca pentru Locu­inţe, primele două instituţii de economisire-creditare, vor mai avea un concurent. Banca Comer­cială Română (BCR), cea mai mare instituţie de credit din ţara noastră, a anunţat că intenţionează să realizeze, în următoarele luni, un proiect pe segmentul economisirii-creditării.

Martin Skopek, vicepreşedinte BCR responsabil cu activităţile de retail, a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia este avansată în ceea ce priveşte banca pentru locuinţe. "Credem că piaţa românească este pregătită pentru asemenea produse", a adăugat Skopek.

Piaţa românească a băncilor pentru locuinţe este încă la început. Astfel, valoarea medie a unui contract variază în jurul a 5.000 euro. Iar recent, primele două instituţii au înfiinţat şi Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România.

BCR va deschide un birou pentru reclamaţii

Programul de Integrare şi Dezvoltare al Băncii Comerciale Române prevede, pe lângă dezvoltarea unei instituţii pentru domeniul locativ, şi introducerea tranzacţiilor prin telefon sau înfiinţarea unui birou de management al reclamaţiilor.

"Vom fi probabil prima bancă din România care va introduce acest concept, de birou de management al reclamaţiilor. Este foarte important ca, în cadrul organizaţiei, să crească vocea clientului. Foarte curând, vom avea creată o echipă care se va ocupa de reclamaţii", a explicat vicepreşedintele BCR.

BCR a programat, pentru anul curent, deschiderea unui număr de 87 de noi unităţi, urmând să îşi extindă reţeaua şi în următorii ani, pentru a ajunge, în 2009, la 668 unităţi, iar după 2010, să depăşească 700 de unităţi. Nu în ultimul rând, oficialii BCR se pregătesc şi pentru un fond de pensii private sau pentru deschiderea unor unităţi specializate în credite ipotecare

 

Costi Dobrea