Coplesit de datorii de 73 mil. euro, City Mall va fi scos la licitatie la 33 mil. euro

Imobiliare

17.02.2011 - Curierul national
Coplesit de datorii de 73 mil. euro, City Mall va fi scos la licitatie la 33 mil. euro

Fonduri de investitii, investitori din real estate precum si dezvoltatori de mall-uri sunt interesati de achizitie
Exista disponibilitatea din partea bancilor creditoare de a finanta noii proprietari

Soarta centrului comercial de la Eroii Revolutiei nu a fost una prea buna schimband pe banda rulanta proprietari, iar acum la inceputul anului 2011 aflat in faliment centrul comercial trebuie vandut din nou. Dupa ce a fost coplesit de datorii de 73 milioane euro si de concurenta City Mall trebuie sa se pregateasca sa primeasca proprietari noi din aceasta primavara.
Prima licitatie este programata pentru sfarsitul lunii martie, urmand ca in functie de cerere si oferta, licitatiile viitoare sa fie organizate pana in iunie. Pretul de pornire a primei licitatii pentru vanzarea activului City Mall, aflat in procedura de faliment, se invarte in jurul sumei de 33 milioane euro, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al centrului comercial.
Licitatia va fi una cu strigare competitiva, pornind de la valorile aprobate de Comitetul Creditorilor. Alaturi de lichidatorul judiciar, care are atributia legala de vanzator, din comisia de licitatie vor face parte si reprezentanti ai celor mai importanti creditori. "In ceea ce priveste vanzarea activului City Mall, aceasta este una cu particularitati. Astfel, desi societatea a intrat la cererea actionarilor direct in procedura simplificata a falimentului, impreuna cu creditorii am decis mentinerea activitatii curente ,,going concern" in incercarea de a pastra plusul de valoare al unui business in functiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un business in viata, reprezentand o premiera in vanzarile de acest tip in Romania", a declarat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.

Exista un interes crescut din partea mai multor potentiali investitori

Legat de profilul celor care vor participa la licitatie, potrivit CITR, fonduri de investitii, investitori din real estate precum si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul, oferta de vanzare fiind promovata si prin intermediul unor companii importante de consultanta precum CB Richard Ellis Group si Colliers International.
Argumentele cu care pot fi atrasi posibili investitori in acest centru comercial, din punctul de vedere al CITR, sunt reprezentate de pret, pozitia acestuia, publicul-tinta, existenta unui mix de chiriasi, precum si a unor interese expres exprimate de catre mari retaileri de a intra in City Mall.
"Exista un interes crescut din partea mai multor potentiali investitori, astfel ca suntem optimisti asupra faptului ca centrul comercial va fi vandut la un pret optim. Mai mult, conditiile prevazute in caietul de sarcini sunt usor de indeplinit deoarece dorim sa largim patura de eventuali investitori, nu sa o restrangem", a adaugat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.
Potrivit reprezentantilor CITR, exista disponibilitatea din partea bancilor creditoare de a finanta noii proprietari.
Managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates
Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates pentru o mai buna organizare si exercitarea unui management eficient, potrivit CITR. Implicarea Coldwell Banker Affiliates of Romania in perioada postvanzare va fi la latitudinea investitorului.
CITR reprezinta cea mai importanta casa de insolventa din Romania, reprezintand un liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura (institutii publice, creditori bugetari, banci si furnizori de utilitati sau de alte materii prime). Compania detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara din portofoliul companiei facand parte nume importante precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi etc. CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari.