Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, semnat pana la finele anului

LEGISLATIE / REGLEMENTARI

     Contractul de concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov va fi semnat cu consortiul Vinci-Aktor pana la finele anului, a anuntat, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la un forum economic. Domnia sa a precizat ca exista neintelegeri cu consortiul in privinta termenelor angajante stabilite oficial in oferta.
     Ministrul Berceanu apreciaza: "Domnii de la Vinci si Aktor au vrut sa facem acest contract exact invers fata de cum era in oferta angajanta cu care au venit la licitatie, iar eu nu vreau sa inchei un nou contract problematic cum este cel cu Bechtel, pentru ca, daca as face asa ceva, e de puscarie".
     Consortiul Vinci (Franta) - Aktor (Grecia) ar urma sa concesioneze Autostrada Comarnic-Brasov la un pret de 1,57 miliarde de euro, pret de constructie, urmand ca lucrarile la autostrada sa inceapa in 2010 si sa dureze patru ani. Tronsonul are 55 km.
     Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, a contractat un imprumut in valoare de 200 milioane euro, de la BRD si BCR, pentru finantarea unor proiecte de infrastructura, a mai spus, ieri, Radu Berceanu. Creditul va fi trebui rambursat in sase ani, cu dobanda de 5%.
     Banii ar urma sa fie folositi, cel mai probabil, la proiecte cu finantare de la buget, precum autostrada Bucuresti-Ploiesti, Autostrada Transilvania si alte proiecte de infrastructura rutiera fara finantare europeana.