Continua finantarile uriase din real-estate: Africa Israel ia 234 mil. euro pentru dezvoltarea Cotroceni Park

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

05.12.2007 - Ziarul Financiar
Continua finantarile uriase din real-estate: Africa Israel ia 234 mil. euro pentru dezvoltarea Cotroceni Park

Africa Israel a contractat de la banca germana Hypo Real Estate un credit care acopera circa 80% din dezvoltarea mall-ului Cotroceni Park din Capitala.

Compania de dezvoltare imobiliara Africa Israel, care a anuntat investitii de circa un miliard de euro pe piata locala, a obtinut o finantare in valoare de 234 de milioane de euro de la filiala londoneza a bancii germane Hypo Real Estate. Creditul va fi destinat dezvoltarii, dar si administrarii mall-ului Cotroceni Park pe o perioada de cinci ani.

"Am discutat inca din start cu banci straine, din Germania, Grecia si Austria, despre care stiam sigur ca pot face fata unei asemenea finantari. Din cate stiu, aceasta este cea mai mare finantare pentru un singur proiect imobiliar de pe piata locala", a declarat Reuven Havar, directorul executiv al companiei.


In decursul lunii noiembrie dezvoltatorul imobiliar Copper Beech a obtinut o finantare de 575 de milioane de euro de la Banca Comerciala Romana pentru mai multe proiecte rezidentiale, acesta fiind cel mai mare credit obtinut de un dezvoltator pentru proiecte pe piata locala.

O alta finantare importanta a fost obtinuta anul acesta de catre dezvoltatorul local Iulius Group, care a obtinut un credit de 175 mil. euro de la banca germana Eurohypo, pentru refinantarea proiectelor existente si continuarea dezvoltarii companiei.

Proiectul Cotroceni Park este estimat la circa 280-300 de milioane de euro, astfel ca imprumutul va asigura circa 80% din valoarea investitiei.

Cristi Moga