Contestatia Strabag a fost respinsa de Curtea de Apel

LEGISLATIE / REGLEMENTARI

03.07.2009 - Business Standard

Contestatia depusa de compania austriaca Strabag in cazul castigatorului licitatiei pentru construirea Autostrazii Comarnic-Brasov a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, iar consortiul Vinci se va ocupa de constructie, a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.

“Acum se poate semna contractul cu Vinci, deoarece contestatia depusa de firma Strabag a fost respinsa. In cursul zilei de miercuri a fost dat raspunsul la contestatia firmei Strabag, iar toate cele cinci puncte propuse au fost respinse”, a spus Berceanu. Acesta a precizat ca intentioneaza sa aiba o intalnire cu Strabag si va purta discutii cu reprezentantii companiei, astfel incat aceasta sa nu mai recurga, de acum incolo, la alte acte juridice.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in luna mai, ca licitatia pentru construirea tronsonului de Autostrada Comarnic-Brasov a fost castigata de consortiul format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets si Aktor, valoarea contractului fiind de 1,5 miliarde euro. Acesta este primul contract de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada.

Concesiunea este pe o perioada de 30 de ani. Berceanu a declarat la acel moment ca lucrarile de constructie vor incepe in 2010 si vor dura patru ani.