Conta Investment pregateste o cladire de birouri in fata BNR

PROIECTE / DEZVOLTARE

11.08.2009 - Business standard

Compania cu capital romano-italian Conta Investment, dezvoltatorul cladirii de birouri Pallazo Italia, vanduta in 2007 fondului de investitii GLL Real Estate, se pregateste pentru inceperea lucrarilor de constructie la un nou imobil de birouri, de maximum sase etaje, situat in centrul istoric al Capitalei, in fata Bancii Nationale a Romaniei (BNR), potrivit unor surse din piata imobiliara.

Compania a achizitionat in ultimii ani mai multe imobile vechi din zona str. Doamnei, iar pana in septembrie trebuie sa finalizeze ultima achizitie, respectiv un imobil ce apartine companiei Cocor. Actionarii firmei Cocor au aprobat recent vanzarea unei cladiri aflate in fata BNR, pentru minimum 1,8 mil. euro, pana pe data de 15 septembrie 2009. Cocor detine doar parterul imobilului situat in str. Doamnei, cu o suprafata utila de 520 mp, acesta fiind, momentan, inchiriat unui restaurant.

“Proiectul ar putea fi inceput in primavara anului 2010, in conditiile in care vor incheia tranzactia cu Cocor si vor primi autorizatia de construire in patru luni. Proiectul cu terenul, la momentul de fata, este evaluat la circa 4 mil. euro. In noile conditii de piata, imobilul poate fi construit cu 8 mil. euro. Valoarea totala ar ajunge, in acest caz, undeva la 14 mil. euro pentru circa 10.000 mp construiti, 8.000 mp utili. In caz de vanzare, pretul va fi de cel putin 25 mil. euro, pentru ca este o zona foarte buna”, au declarat pentru Business Standard surse din piata imobiliara.

Conta Investment dispune deja de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) eliberat de Primaria Municipiului Bucuresti, care prevede construirea unei cladiri cu functiune de birouri, comercial sau hotel, ce se va intinde pe cel mult sase etaje. Inaltimea maxima aprobata de PUZ este de 30 de metri, Procentul maxim de Ocupare a Terenului (POT) este de 81% si Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este de maximum 4,8. Potrivit sursei citate, imobilul va trebui sa pastreze fatada veche a cladirilor existente, pentru ca acestea sunt renovate si se afla in centrul istoric.

Conta Investment este cunoscuta pentru vanzarea cladirii de birouri Pallazo Italia catre fondul german de investitii GLL Real Estate Partners. Costul de achizitie a imobilului nu a fost dat publicitatii, insa investitia in dezvoltarea imobilului a fost de 10 mil. dolari.