Constructiile isi mentin cresterea

Constructii , ANALIZE / COMENTARII

11.02.2008 - Business Standard
Constructiile isi mentin cresterea

Romania isi mentine statutul de “constructorul Europei”, cresterea inregistrata anul trecut, in termeni reali, a valorii lucrarilor de constructii fiind de 33,6%, avans sustinut de toate tipurile de lucrari specifice domeniului.

Cresterea foarte insemnata a activitatii din constructii, relevata de Institutul National de Statistica, a fost o constanta a cadrului macroeconomic inca de la inceputul lui 2007, iar in prezent, Romania are unul dintre cele mai dinamice sectoare din intreaga Uniune Europeana. Potrivit Institutului de Statistica, volumul lucrarilor constructiilor in cladiri nerezidentiale a crescut cu 36,6%, la cladirile rezidentiale cu 29,3% si cu 34% la constructiile ingineresti. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut in 2007 cu 37,4% fata de anul precedent, lucrarile de reparatii capitale au urcat cu 36,7% si lucrarile de constructii noi cu 31,3%, in acelasi interval.

Lucrarile de constructii in luna decembrie 2007, comparativ cu luna precedenta, au inregistrat o scadere cu 1,8%. Repartizarea acesteia pe tipuri de constructii releva ca lucrarile executate la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale au inregistrat in luna decembrie a anului 2007 o scadere comparativ cu noiembrie 2007 cu 6,8%, respectiv 2,1%. Lucrarile executate la cladirile nerezidentiale au inregistrat in decembrie o crestere fata de luna precedenta cu 10,6%.

Gabriela Folcut