Constructii: Casele pe structura de lemn castiga teren

Constructii , TENDINTE

28.10.2007 - Wall-Street.ro

publicat pe 27.07.2007

 

Casele pe structura de lemn, o optiune adesea ignorata in Romania, incep sa concureze din ce in ce mai puternic formulele clasice de constructii din caramida si beton.

In diversitatea ei, piata imobiliara pune la dispozitia cumparatorilor o gama variata de optiuni: apartamente, vile, locuinte individuale sau ansambluri rezidentiale. Apartament la bloc sau casa pe pamant? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun cel mai des cei direct interesati sa-si cumpere o locuinta.

O alta dilema a celor interesati sa-si achizitioneze o casa intervine asupra duratei de asteptare dintre data semnarii contractului si mutarea efectiva in noua locuinta. Exista prejudecata ca lucrurile facute repede nu sunt durabile.

„Casele pe structuri din lemn demonstreaza ca repede si durabil e un concept real. In sprijinul acestei afirmatii stau bisericile din lemn mai vechi de un mileniu din nordul Europei, si – relativ recent – locuintele in stil american. Vest europenii au rafinat conceptul, facand din casele din lemn adevarate bijuterii arhitectonice moderne. Finisarile interioare si exterioare sunt intr-atat de desavarsite, incat au determinat ca alegere naturala locuintele din lemn”, considera Iulian Ivan, real-estate broker in cadrul departamentului de Vanzari Rezidentiale,
Regatta.

Ratiunile aceste alegeri nu sunt numai de natura estetica. Lemnul este un material viu, prietenos. Izolatia termica oferita de acesta isi demonstreaza valoarea atat vara, cat si iarna. Este singurul material de constructii care asigura racoare vara si caldura iarna. Corect tratat impotriva focului, a insectelor si a mucegaiurilor, lemnul este materialul vedeta al tuturor timpurilor.

Imperia Residenz aduce in Romania un nou mod de abordare a spatiului vital. Adica un spatiu ecologic, protejat de efectele incalzirii globale, de cutremure si in acelasi timp modern si confortabil. Interioarele caselor Imperia sunt proiectate cu suprafete generoase, spatii luminoase, geometrii surprinzatoare.

Realizate din panouri din lemn, termoizolate cu termosisteme de fatada, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra daunatorilor, aceste case sunt din prefabricate, iar toate lucrarile, cu exceptia montajului, sunt realizate in Austria. Montarea locuintei propriu - zise poate sa se realizeze numai intr-o singura zi. Cei care cumpara o casa Imperia se vor putea instala in locuinta in cel mult cinci luni de la data efectuarii comenzii si obtinerii autorizatiilor de construire. In momentul trimiterii comenzii, casa va fi realizata in Austria, iar in Romania, vor fi realizate infrastructura si montajul.

“O alta perspectiva adusa de Imperia consta in individualizarea fiecarei locuinte in parte prin implicarea beneficiarului in alegerea elementelor. Optiunile sunt multiple, iar combinatiile intre acestea multiplica aria de indentitate personala. Pentru a adapta o casa la necesitatile fiecaruia exista o serie intreaga de finisaje si instalatii speciale. Se poate opta pentru diferite tipuri de case si poate alege dintre: perete din sticla catre veranda sau veranda cu pereti din sticla, acoperire a intrarii, balcon – cu acoprire a portiunii de acces – ferestre din lemn, din lemn-aluminiu, jaluzele/obloane la parter si la etaj, o instalatie de aspiratie a prafului si scari pardosite cu marmura sau granit, caracteristici de izolatie termica a cladirilor si prin utilizarea unor ferestre speciale – cu grad ridicat de izolatie termica – precum si prin utilizarea unui sistem special de incalzire a aerului”, a subliniat Ivan.