Concurenta acerba pentru listarea Aeroportului Otopeni

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

20.03.2008 - Adevarul
Pana ieri, 19 martie – termenul-limita pentru depunerea de oferte in vederea intermedierii listarii la Bursa a Aeroportului Otopeni – si-au depus candidaturile 19 societati de servicii de investitii financiare, a declarat, pentru „Adevarul", Antonel Tanase, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

El a precizat ca deo¬cam¬data nu se cunoaste valoarea acestei companii si, de aceea, ministerul a demarat, tot ieri, procedurile de selectare a unui evaluator care va elabora raportul necesar admiterii la cota Bursei de Valori Bucuresti.

Antonel Tanase a adaugat ca, „avand in vedere trendul ascendent pe care s-a inscris economia romaneasca in ultimii ani, dar mai ales interesul sporit al investitorilor pentru aeroporturi in general, este posibil ca valoarea acestei companii sa fie mult mai mare decat asteptarile actuale.
Din pacate, nu ne putem pronunta, inca de pe-acum, in legatura cu procentajul posibil de crestere a valorii Aeroportului Otopeni, dar putem spune ca valoarea acestuia va fi, intr-adevar, mare". Potrivit documentatiei de listare, oferta publica initiala ar trebui sa fie gata pana la 30 septembrie 2008, a mai precizat Tanase.

Dan Straut