Compania de autostrazi arunca peste 100.000 de euro pentru angajarea unor directori fara experienta

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

14.12.2007 - Gardianul

Un grup de 28 de specialisti a fost recrutat in luna octombrie de societatea Dr. Pendl & Dr. Piswanger pentru gestionarea activitatilor de infrastructura rutiera din România, printr-un contract în valoare de peste 100.000 de euro, încheiat cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNANDR). „Directia de Achizitii Publice din cadrul CNADNR s-a ocupat de atribuirea contractului, iar de derularea acestuia s-a ocupat conducerea CNADNR. Conform legii, contractul trebuia insa derulat de Directia de Resurse Umane din companie. Numai ca unele acte pe baza carora s-a incheiat contractul intre CNADNR si societatea Dr. Pendl & Dr. Piswanger lipsesc. Cei 28 de specialisti au indeplinit criteriile de angajare pe partea de studii, dar nu au experienta in domeniu”, ne-au explicat oficiali din Ministerul Transporturilor (MT). Contractul, semnat pe 17 octombrie a.c., prevede un pret fara TVA de circa 80.000 de euro pentru serviciul de consultanta si recrutare personal. Cei opt directori si 20 de sefi de proiecte selectati de Dr. Pendl & Dr. Piswanger România si-au început, deja, activitatea din 1 decembrie.


„Conducerea CNADNR a platit peste 100.000 de euro firmei de de consultanta în domeniul resurselor umane. Directorii de proiecte vor superviza opt mari programe de infrastructura precum Autostrada Transilvania, Autostrada Bucuresti - Brasov si Centura Bucuresti, Coridorul IV de transport rutier pan-european, proiectele pentru construirea unor drumuri expres, reabilitarea drumurilor nationale”, ne-au precizat reprezentantii MT.

De asemenea, directorii de proiecte vor superviza si programul de centuri ocolitoare ale oraselor, reabilitarea unor drumuri cu bani de la buget, respectiv proiectele cu finantare europeana nerambursabila. Sefii de proiecte se vor ocupa de proiecte individualizate separate din cadrul celor opt programe majore de investitii în infrastructura rutiera. Salariul pe care îl vor primi cei care au câstigat concursul va fi de 2.000 de euro pentru directorii de proiecte si 1.500 de euro pentru sefii de proiecte. Dr. Pendl & Dr. Piswanger este o companie de consultanta în domeniul resurselor umane înfiintata în 1980 de catre Dr. Peter Pendl si Dr. Karl Piswanger la Viena. P&P România a fost înfiintata în 1999 prin asocierea companiei cu capital romano-canadian HRD Dezvoltare Resurse Umane si Dr. Pendl & Dr. Piswanger Austria.