COMCM se listeaza la BVB pentru a finanta proiecte imobiliare

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

01.11.2007 - Business Standard

publicat pe 1209.2007

 

 

Firma de constructii COMCM vrea sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pana la jumatatea anului viitor, pentru a obtine fondurile necesare derularii unor proiecte pe care societatea intentioneaza sa le desfasoare pe piata constructiilor si a imobiliarelor, a declarat pentru Business Standard presedintele societatii, Floriean Firu.

Actionarul majoritar al companiei, SIF Transilvania, ia in calcul si fuziunea acesteia cu societatea constanteana SCUT. Ambele companii sunt listate, in prezent, pe piata Rasdaq. “Compania are planuri de dezvoltare, bazate pe terenul de 25 de hectare de langa municipiul Constanta”, a declarat presedintele societatii, Floriean Firu, care detine si functia de director general adjunct al SIF Transilvania (SIF3). Administratorii companiei nu au decis insa cand va fuziona si sub ce forma.

“Nu s-a luat inca nicio decizie, daca cele doua firme vor fuziona inainte de transferul la BVB sau dupa. Problema trebuie discutata in Consiliul de Administratie al SIF Transilvania”, a mai spus Firu. Potrivit acestuia, constructorul constantean va face mai intai o majorare de capital, care ar putea avea loc pana la sfarsitul anului. El nu vede transferul realizat mai devreme de jumatatea anului 2008. SIF3 controleaza 56,4% din COMCM, iar, la randul lui, constructorul detine 63,58% din SCUT. Presedintele celor doua societati este Floriean Firu. Constructorul si-a mai propus sa aplice la fonduri structurale, pentru a finanta investitiile de mediu.

Consolidare
Afacerile au crescut in primul semestru la 6,06 mil. euro, cu 62% fata de perioada similara a anului trecut, iar profitul constructorului a urcat cu 32%, pana la 0,9 mil. euro.

Victor Stanila