Colliers se muta in Floreasca Business Park

Imobiliare

01.06.2009 - Wall Street
Colliers se muta in Floreasca Business Park

Colliers International, cel mai mare jucator de pe piata de consultanta imobiliara din Romania, va avea, incepand cu 1 iunie, un nou sediu in cladirea de birouri Floreasca Business Park (foto), unde a inchiriat inital o suprafata de aproximativ 2.000 mp, pe o perioada de cinci ani.

O buna parte din cei 2.000 mp vor fi subinchiriati, intrucat compania si-a redus numarul de angajati in ultimele luni, departamentul de rezidential fiind chiar desfiintat. „Este posibil sa subinchiriem o parte din spatiu, intrucat noi vom ocupa o suprafata similara cu cea din fostul sediu, Bucharest Business Park, de aproximativ 600 mp”, au explicat reprezentantii Colliers.

Compania a raportat pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 65 de milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), in scadere cu 17% fata de veniturile de 21,2 milioane euro din 2007. La inceputul anului, departamentul de rezidential a fost inchis, Bogdan Georgescu, presedintele Colliers, spunand ca a fost o „solutie de conjunctura, pentru ca nu mai era cerere pe piata”.

Printre chiriasii Floreasca Business Park se numara si The Advisers, noua companie condusa Horatiu Florescu, fostul vicepresedinte al Colliers, Xerox Romania, Mars, Abbott, ABB, Agip, DHL, Holcim, Honeywell, L`Oreal, Regus sau Oracle, acesta din urma fiind cel mai mare chirias, cu 7.400 mp inchiriati.

Floreasca Business Park a fost dezvoltata de catre Portland Trust, cunoscut pe piata locala pentru proiectele de birouri Opera Center si Bucharest Business Park. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 35.000 mp si este  amplasat pe Calea Floreasca nr. 169 A.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 293 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.