Colliers: Apartamentele din Bucuresti nu s-au mai scumpit in august; cele mai ieftine, in sectorul 6

Imobiliare

28.08.2009 - Ziarul financiar
Colliers: Apartamentele din Bucuresti nu s-au mai scumpit in august; cele mai ieftine, in sectorul 6

Efectele programului "Prima Casa", care a adus in luna iulie prima scumpire din ultimul an pe piata imobiliara din Bucuresti, nu au continuat sa fie resimtite si in luna august, preturile apartamentelor ramanand la aproximativ acelasi nivel ca cel din luna precedenta, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers.

"Luna august a inghetat preturile apartamentelor din Capitala.

Atat segmentul apartamentelor noi cat si cel vechi nu au inregistrat miscari semnificative in ultima luna. Apartamentele au ramas la acelasi nivel, ridicat de «Prima Casa», ca si in iulie", se arata intr-un comunicat al companiei.

In luna august, in sectoarele 1 si 6 preturile s-au apreciat usor, cu 3% si respectiv 2%, in timp ce sectoarele 2, 3 si 4 aproape ca nu au inregistrat nicio modificare de pret. Pe de alta parte, preturile apartamentelor din sectorul 5 s-au redus cu 5%, scrie Mediafax.

Pretul mediu la locuintele vechi sunt de 1.614 euro pe metru patrat in sectorul 1, de 1.029 euro pe metru patrat in sectorul 2, de 1.101 euro pe metru patrat in sectorul 3, iar in sectorul 4 de 1.261 euro pe metru patrat. Cele mai reduse preturi au apartamentele din sectorul 6, unde un metru patrat se vinde cu 972 euro, in timp ce in sectorul 5 proprietarii cer 1.192 euro.