Cocor Bucuresti vinde un spatiu comercial pentru aproape 2 mil. euro

Imobiliare

27.08.2009 - Wall street

Cocor Bucuresti a vandut firmei Conta Investment un spatiu comercial situat in Bucuresti, pentru suma de 1,8 milioane euro, dupa ce tranzactia a fost aprobata la inceputul lunii de catre actionarii Cocor, informeaza NewsIn.

Conta Investment este o companie cu capital romano-italian, iar cea mai importanta tranzactie in care a fost implicata a fost vanzarea cladirii de birouri Pallazo Italia catre fondul german de investitii GLL Real Estate Partners.

Cocor Bucuresti are ca domeniu de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile. Actionarii principali ai societatii sunt SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din capital, Liviu Ursan, cu 14,83%, Daniel Stoica, cu 14,66% din actiuni, si Broadhurst Investments, cu 13,32% din capitalul social. De asemenea, SIF Transilvania a intrat luna trecuta in actionariatul Cocor, ajungand in prezent sa detina 10,25% din capitalul companiei.
 
Recent, Cocor Bucuresti a mai vandut catre SIF Transilvania (SIF3) participatia de 41,41% detinuta la Euxin Constanta, pentru 5,3 milioane lei, tranzactia fiind prevazuta in procesul de stingere a litigiilor cu societatea de investitii financiare (SIF), printr-un schimb de actiuni.

Cocor Bucuresti are un capital social de 12,07 milioane lei, divizat in 301.691 actiuni cu valoarea nominala de 40 lei.

Valoarea de piata a companiei este de 75,4 milioane lei (17,8 milioane euro), conform ultimei cotatii de 250 lei, stabilita in sedinta bursiera din 14 august. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul COCR.