Clujul negociaza doua investitii de un miliard de euro si mai are nevoie de un parc industrial

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

04.04.2008 - Ziarul Financiar
Clujul negociaza doua investitii de un miliard de euro si mai are nevoie de un parc industrial

Autoritatile clujene iau in calcul construirea celui de-al patrulea parc industrial din judet in conditiile in care poarta negocieri cu doua companii interesate sa faca investitii de un miliard de euro.

Suprafata de teren necesara pentru derularea celor doua investitii este de aproape 200 ha, porivit lui Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

"Suntem in negocieri cu doua mari companii care intentioneaza sa investeasca un miliard de euro intr-un nou parc industrial la Cluj. Cautam o noua locatie pentru acest parc care va asigura in perspectiva nu prea indepartata cateva mii de locuri de munca, locuri de munca bine platite", a declarat ieri Nicoara.

Pana in prezent, cele trei parcuri industriale din Cluj au atras investitii totale de peste 500 de milioane de euro, in conditiile in care cheltuielile.


de infrastructura suportate de compania Tetarom, care le administreaza, nu depasesc valoarea de 28 de milioane de euro. Potrivit informatiilor de pe site-ul Tetarom, in cele trei parcuri functioneaza peste 40 de companii. O mare parte din companii, respectiv 12 activeaza in domeniul tehnologiei informatiilor.

Alaturi de Nokia, cel mai mare investitor strain din Cluj este concernul american Emerson, lider mondial in industria motoarelor electrice. Compania intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa finalizeze constructia celei de-a treia fabrici din Parcul Industrial Tetarom II. Pana in 2010 concernul si-a bugetat investitii de peste 125 mil. euro.

Viorel Gavrea, directorul societatii Tetarom, care administreaza parcurile din judet, spune ca o posibila locatie pentru Tetarom 4 ar putea fi comuna Savadisla, aflata in apropierea Autostrazii Transilvania pe care o construieste Bechtel.

Remus Florescu