Clientii Planorama o iau de la capat

PROIECTE / DEZVOLTARE

21.02.2011 - Curierul national
Clientii Planorama o iau de la capat

Toate actele intocmite de lichidatorul Conexpert SPRL sunt anulate
Instanta a numit, provizoriu, administratorul judiciar "Tanasa si Asociatii"
Termenul pentru depunerea noului tabel preliminar al creditorilor este 10 aprilie

Clientii Planorama o iau de la capat. Aceasta a fost decizia judecatorului sindic, care a anulat toate documentele intocmite de administratorul judiciar Conexpert, inclusiv tabelul creantelor. "Judecatorul constata nule actele de procedura si cele subsecvente intocmite de administratorul judiciar Conexpert SPRL, dupa deschiderea procedurii insolventei. In baza art. 22 al. 2 din Legea nr.85/2006 desemneaza administrator judiciar "Tanasa si Asociatii" SPRL, in mod provizoriu, si prelungeste perioada de observatie incepand cu data prezentei. Stabileste termenul-limita pentru depunerea declaratiilor de creanta la 21.03.2011, termenul pentru intocmire si afisarea tabelului preliminar la 10.04.2011, termenul de definitivare a tabelului definitiv la 25.04.2011, termenul pentru solutionarea contestatiilor la tabelul preliminar la 05.04.2011, stabilirea termenului pentru prima adunare a creditorilor la data de 30.04.2011, ora 11,00 cu urmatoarea ordine de zi: - desemnarea comitetului creditorilor; - confirmarea (infirmarea) administratorului judiciar provizoriu; - clarificarea contestatiilor la tabelul preliminar; - propuneri pentru desemnarea administratorului special de catre asociati/actionari. - probleme diverse", se arata in solutia data de Tribunalul Bucuresti la data de 4 februarie, magistratii stabilind urmatorul termen pentru data de 11 mai 2011.

Conexpert SPRL, contestat de clienti inca de la numire

Clientii proiectului Planorama si-au exprimat in numeroase randuri nemultumirea fata de activitatea lichidatorului judiciar SC Conexpert SPRL, contestand raportul de activitate in sustinerea cererii de inlocuire a administratorului judiciar provizoriu, "din cauza lipsei de profesionalism a acestuia si a conduitei discretionare si profund partinitoare in favoarea creditoarei Euro Habitat".
In sprijinul acuzatiilor aduse, Asociatia Cumparatorilor din Ansamblul Planorama a invocat faptul ca administratorul judiciar provizoriu Ion Constantin, reprezentant al SC Conexpert, "a notificat noi termene pentru inregistrarea cererilor de admitere a creantelor impotriva debitoarei Euro Habitat SRL", termene care presupun "o prelungire de 64 de zile, cu mult peste perioada maxima legala de 30 de zile", ceea ce "reprezinta o incalcare grava a art. 62 alin. 2 din Legea nr. 85/2006".

Fostul lichidator spunea ca de vina sunt clientii

Potrivit unuia dintre comunicatele Asociatiei Planorama, constituita din clientii care asteapta de ani buni sa intre in posesia apartamentelor deja achitate, neindeplinirea obligatiilor legale privind activitatea de administrare reiese si din faptul ca Ion Constantin "nu a aratat cauzele reale ale intrarii creditoarei Euro Habitat SRL in insolventa". "In opinia acestuia, vina pentru situatia proiectului Planorama revine crizei financiare si contractelor dezavantajoase semnate cu prestatorii de servicii si cumparatori (…) si s-a ajuns la concluzia falsa ca cea mai mare parte din esecul proiectului revine clientilor care au reziliat contractele sau care nu au vrut sa mai continue platile, si nu realitatea: proiectul nu a fost finalizat la termenele promise, iar dezvoltatorul nu a oferit o perspectiva asupra finalizarii acestuia", au conchis clientii, incriminand administratorul si pentru faptul ca "nu a analizat si nu a concluzionat responsabilitatea persoanelor de conducere ale Euro Habitat" si "nu a realizat o socoteala clara a modului de folosire a banilor investiti in proiectul Planorama de catre creditoarea Euro Habitat". "Astfel, suma necesara finalizarii blocului T3 variaza de la o pagina a raportului la alta (800.000 euro la pag. 9 si 850.000 euro la pag. 10)", mai noteaza clientii Planorama, precizand ca administratorul judiciar "nu a publicat nici pana la aceasta ora Tabelul Preliminar al Creditorilor".

Administratorul judiciar "Tanasa si Asociatii" are o vasta experienta in domeniu, ocupandu-se pana in prezent de cazuri renumite precum lichidarea judiciara a SC METROPOL CIAR SA, societate care derula activitati de asigurare-reasigurare, a fabricii de incaltaminte detinute de SC EMCO INTERNATIONAL IMPORT EXPORT SRL, SC OMEGA PRESS INVESTMENT SA, al carei domeniu de activitate era legat de mass-media, SC NOVA BANK SA, SC SECURENT SA si altele.