Cine te ajuta sa vinzi o locuinta inainte de a fi construita

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

14.03.2008 - Ziarul Financiar
Cine te ajuta sa vinzi o locuinta inainte de a fi construita

Vanzarea si promovarea proiectelor imobiliare inca din stadiul de idee a dus la aparitia unei noi afaceri care sa-i convinga pe cumparatori sa scoata din conturi zeci de mii de euro pentru o locuinta care va fi gata peste un an - realizarea de machete sau proiecte tridimensionale.

Piata a raspuns la provocarea dezvoltatorilor imobiliari, iar micile afaceri, cum erau realizarea de casute artizanale, s-au transformat in site-uri de machete pentru proiecte imobiliare care aduc afaceri de mii de euro.

Birourile de proiectare si arhitectura investesc acum in realizarea de proiecte de promovare tridimensionala, iar agentiile de publicitate au generat softuri speciale de proiectare 3D pentru a le oferi "la pachet" cu serviciile traditionale.

Machetele sau prezentarile 3D sunt solicitate in general de marii dezvoltatori imobiliari in momentul promovarii spre vanzare a investitiilor. "Machetele sau prezentarile 3D sunt solicitate in faza de studiu sau de propunere a proiectelor, pentru a ajuta beneficiarii sau investitorii sa inteleaga propunerea proiectantului", a declarat Voicu Pop, reprezentant al societatii Artplan din Cluj-Napoca, care realizeaza astfel de proiecte din 2005.

Anca Enoiu