Cinci oameni de afaceri islandezi au cumparat terenuri pentru trei proiecte rezidentiale in Capitala

Imobiliare

31.03.2008 - Ziarul Financiar
Cinci oameni de afaceri islandezi au cumparat terenuri pentru trei proiecte rezidentiale in Capitala

Compania imobiliara Gigant Construct, detinuta de cinci oameni de afaceri din Islanda, dezvolta mai multe proiecte rezidentiale in zona de est a Capitalei, in cartierul Titan.
 
Gigant Construct, implicata in realizarea a trei proiecte rezidentiale in cartierul Titan din estul Bucurestiului, a achizitionat pentru opt milioane de euro alte trei loturi de terenuri, in aceeasi zona a orasului, pe care intentioneaza sa construiasca aproximativ 1.500 de locuinte in urma unei investitii de 150 de milioane de euro.

"Initial, ne-am propus ca pana in 2010 sa finalizam 1.000 de apartamente, dar cred ca vom depasi acest target. Investitiile noastre se concentreaza in continuare in sectorul 3 al Capitalei si nu ne vom extinde in alte zone ale Bucurestiului pana nu vor fi la acelasi nivel ca acest sector", a declarat Corneliu Serban, general manager al companiei.

Gigant Construct este o companie detinuta de cinci oameni de afaceri islandezi, care au observat oportunitatile de investitii din Romania in urma unei vizite in Bucuresti. "Lucram in turism in acea vreme si dupa ce le-am prezentat orasul, in decurs de 4-5 luni am inceput primul proiect din Bucuresti", precizeaza Serban.

Gura Siriului Residence, numele primului proiect al Gigant Construct, este format din 62 de locuinte si a fost deja livrat. Proiectele companiei au fost din ce in ce mai mari, astfel ca Pallady Residence, proiect ce urmeaza a fi livrat in acest an este format din 122 de locuinte. Cel mai mare proiect al companiei pana in prezent a fost inceput anul acesta, denumit Pallady Towers, ansamblu care va cuprinde circa 400 de apartamente.

"Pentru Pallady Towers am alocat un buget de promovare de un milion de euro, in conditiile in care primele doua proiecte s-au vandut aproape singure. Pentru primele doua proiecte am avut finantari de la Alpha Bank, in timp ce pentru Pallady Towers am contractat un credit de 25 de milioane de euro de la Credit Europe Bank", a declarat Serban.

Proiectul Pallady Towers este construit de firma Cominco, in timp ce pentru primele doua ansambluri antreprenorul general a fost firma General Lux Service. Proiectul Pallady Residence este vandut in proportie de 80%, in timp ce din Pallady Towers au fost vandute circa 50 de apartamente, agentul proiectului fiind firma de consultanta Euroest. Preturile medii sunt de 1.300 de euro/mp plus TVA, in cazul apartamentelor achizitionate prin credit de la bancile finantatoare fiind asigurate pachete speciale de credite.

"Vom colabora in continuare cu bancile flexibile care se misca rapid", spune Serban.

Cristi Moga