Cinci firme din Romania au fost prezente la Targul Imobiliar de la Viena

Imobiliare

29.05.2009 - The Money Channel
Cinci firme din Romania au fost prezente la Targul Imobiliar de la Viena

Au ramas fara bani si acum cauta investitori care sa-i ajute sa-si duca la bun sfarsit afacerile. Patronii proiectelor imobiliare din Romania s-au prezentat, zilele acestea, la Targul International de la Viena pentru a-i convinge pe oamenii de afaceri straini sa le devina parteneri.

Adica sa investeasca zeci de milioane de euro in proiecte care in acest moment sunt inghetate.

Doar 5 firme imobiliare din Romania au reusit in acest an sa ajunga la targul de la Viena. Adica un sfert din cate au participat anul trecut. Proiectele prezentate sunt, cele mai multe, la stadiul de macheta. Oamenii de afaceri au apucat sa amenajeze terenul pentru constructie dar si-au dat seama ca au prea putini bani si prea putini cumparatori.

"Am investit 3 600 000 de euro cu teren, autorizatie, drumuri si totodata, recalculand preturile de constructie am ajuns la o suma de 10 500 000 de euro care ar fi necesara in acest moment pentru finalizarea la cheie a proiectului", a afirmat Valentin Visan, patron firma constructii.

Dezvoltatorii romani spun ca inainte de a merge la Viena, au incercat parteneriate cu bancile din tara, dar conditiile au fost de neacceptat. Asa ca, in acest moment, partenerii ideali pentru ei sunt fondurile de investitii sau alti dezvoltatori.

In aceeasi situatie dificila se afla si companiile din Bulgaria sau alte tari vecine care s-au prezentat la targul imobiliar de la Viena.

Targul imobiliar de la Viena nu a rezolvat problemele de finantare ale dezvoltatorilor.
 
Multi investitori s-au rezumat doar la a vorbi despre proiecte, nu si a investi in ele. Asa ca, vanatoarea de oameni cu bani continua.