Cimentistii se schimba la fata. Dupa plecarea directorului Carpatcement, a venit randul Holcim

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

15.02.2011 - Capital
Cimentistii se schimba la fata. Dupa plecarea directorului Carpatcement, a venit randul Holcim

Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania, subsidiara grupului elvetian Holcim, isi va incheia la 31 martie 2011 mandatul pe care il detine la conducerea companiei de peste 6 ani. Pozitia sa va fi preluata de la 1 aprilie 2011 de catre Daniel Bach, care a ocupat anterior functia de vicepresedinte al subsidiarei Holcim din Filipine.

Schimbarile la varful Holcim Romania vin la patru luni de la demisia lui Mihai Rohan, directorul general al Carpatcement Holding, subsidiara locala a grupului german HeidelbergCement si principalul concurent al Holcim.

Markus Wirth va ramane in cadrul companiei in functia de presedinte al consiliului de administratie. Markus Wirth mai ocupa pozitia de presedinte al Camerei de Comert Elvetia-Romania si este membru in conducerea Consiliului Investitorilor Straini (CIS). El isi va continua activitatea din conducerea CIS si ca expert in probleme de infrastructura in aceasta organizatie.

„Anii petrecuti in Romania reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei mele. Am avut privilegiul sa lucrez cu o echipa extraordinara de oameni pasionati si profesionisti, carora le multumesc si pe care ii admir. A venit insa momentul sa predau mandatul colegului meu, Daniel Bach. Am incredere ca Daniel, care vine cu experienta internationala bogata, va fi un lider remarcabil al echipei Holcim Romania”, a declarat Markus Wirth.

Daniel Bach este elvetian si are 47 de ani. A ocupat anterior pozitia de vicepresedinte de productie al Holcim Filipine si are o experienta de 16 ani in diverse functii operationale si de conducere in industria cimentului, in special pe pietele din Asia si Africa. Daniel Bach s-a alaturat grupului Holcim in 1994 ca inginer de proiect. Daniel Bach este doctor in energie mecanica la Institutul Tehnologic Elvetian Federal din Zurich.

„Ii multumesc lui Markus pentru modul in care a condus compania in ultimii sase ani, mai ales in ultimii doi ani dificili. Astept cu nerabdare sa continuu activitatea pe care a depus-o impreuna cu echipa Holcim. Vom mentine si vom imbunatati eficienta si profitabilitatea companiei in stransa legatura cu cerintele dezvoltarii durabile”, a declarat Daniel Bach.