Chiriile spatiilor de retail din capitala Bulgariei au crescut anul trecut cu pana la 24%

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

04.04.2008 - Money Channel

Chiriile spatiilor de retail au inregistrat pe parcursul anului trecut o crestere de pana la 24% in capitala Bulgariei, preturile fiind in general intre 40 si 130 euro metrul patrat, potrivit ultimului raport al companiei de consultanta imobiliara Foros Real Estate.
Chiriile medii in orasul bulgar Plovdiv au variat intre 30 si 80 de euro/mp, iar in Varna de la 20 la 90 euro/mp. Chiriile pentru spatiile comerciale din Burgas au atins in 2007 o valoare cuprinsa intre 25-55 euro/mp, iar in orasul Ruse intre 8 si 30 de euro/mp.

Potrivit consultantilor imobiliari, sectorul comercial a inregistrat o crestere semnificativa in ultimul an in Bulgaria, fiind atrasi numerosi investitori internationali precum si fonduri locale. Cu toate acestea, in prezent exista totusi un numar redus de zone de retail pe piata din Bulgaria si asta din cauza ca multe proiecte sunt inca in stadiu de constructie in mai multe orase mari.

"Acest lucru va schimba piata de retail din Bulgaria in urmatoarea perioada, iar proiectele anuntate in Varna, Plovdiv, Burgas si Ruse vor aduce un stoc semnificativ de spatii comerciale pe piata, schimband totodata raportul dintre cerere si oferta", sustin analistii imobiliari de la Foros.