Chiriile spaţiilor stradale din Bucureşti vor creşte cu 10%

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

29.10.2007 - Gandul
Chiriile spaţiilor stradale din Bucureşti vor creşte cu 10%

Bancile si farmaciile raman pe arterele comerciale, in timp ce magazinele de haine si produse IT&C se muta in mall-uri

 

Chiriile spatiilor stradale din Bucuresti vor creste cu 10%

Piata de retail din Bucuresti este dominata de sediile bancilor, farmaciilor si show-room-uri, potrivit specialistilor din cadrul companiei de consultanta imobiliara Regatta, in timp ce unele magazine de imbracaminte si incaltaminte se orienteaza spre mall-uri. Un studiu Colliers arata ca branduri de lux se pregatesc sa intre pe piata dn Romania si cauta spatii comerciale pe Calea Victoriei. Cele mai bune locatii din aceasta zona par a fi cele cuprinse intre Hotel Bucuresti si Magazinul Muzica. Din cauza ofertei mici de spatii comerciale din aceasta zona, retailerii isi indreapta atentia spre Piata Victoriei si Magazinul Victoria. O alta zona care a intrat in vizorul retailerilor este Calea Dorobanti. Zonele Radu Beller si Hilton sunt cele mai cautate pentru restaurante si cafenele.

Atat studiul Colliers cat si specialistii Regatta sustin ca operatorii de electrocasnice si IT&C isi muta activitatea din spatiile stradale in big box-uri sau galerii comerciale. Din cauza chiriilor mari, minimarketurile au disparut, in timp ce noile magazine de IT&C si fuziunile dintre banci creeaza disponibilitati in acest sector.

 

Studiul Colliers arata ca in primele sase luni ale acestui an, chiriile au crescut in medie cu 10-15%. Potrivit acestora, chiriile inregistrate pe spatiile stradale din centrul Capitalei vor continua sa creasca in urmatoarea perioada, insa intr-un ritm mai lent decat cel inregistrat in prima parte a anului.

Un metru patrat in zona Magheru-Balcescu costa in­­tre 120 si 150 euro, in zona Bratianu si Calea Dorobantilor intre 70 si 90 de euro, iar pe Calea Victroiei intre 80 si

100 euro. In zonele periferice chiria pentru un metru patrat porneste de la 25 de euro si ajunge la 65 de euro. (A.G.)