Chiriile garsonierelor din Bucuresti au coborat sub 280 euro/luna

Imobiliare

10.11.2009 - Wall street

Chiriile locuintelor din Bucuresti au continuat sa scada si in luna octombrie, cea mai mare scadere fiind inregistrata pe segmentul garsonierelor, unde proprietarii au cerut  279 euro, cu 4% mai putin fata de luna septembrie, potrivit portalului imobiliar

Pentru apartamentele cu doua camere, pretul mediu de inchiriere a fost de 390 de euro in octombrie, in scadere cu 3% fata de luna anterioara, in timp ce chiriile apartamentelor cu trei camere au scazut cu 1,3% in ultima luna, pana la un nivel mediu de 533 euro, mai arata datele AnunturiParticulari.ro.

Singura crestere a chiriilor a fost inregistrata pe segmentul apartamentelor cu patru camere, proprietarii cerand o chirie lunara medie 860 de euro, in crestere cu 11% comparativ cu luna septembrie.

"Pretul pentru acest tip de locuinte are o evolutie neregulata, deci cresterea de luna aceasta este intamplatoare, nu trebuie privita la nivel de regula. Explicatia este data de stocul de oferte foarte mic. Pe termen mediu, tendinta este de scadere, fata de acum sase luni chiriile apartamentelor cu patru camere fiind mai mici cu 14%", explica reprezentantii AnunturiParticulari.ro.

Spre comparatie, potrivit datelor altui portal imobiliar, chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti a scazut de la 306 euro in luna septembrie, la 286 euro in octombrie. Pentru apartamentele cu doua camere, in perioada septembrie-octombrie, scaderea a fost de 1,2%, de la 415 euro la 410 euro, arata o analiza realizata de MagazinulDeCase.ro pentru luna octombrie.

Scaderea chiriilor in luna octombrie a fost temperata de devalorizarea monedei nationale, rata de schimb crescand de la 4,2389 lei/euro in septembrie, la 4,2848 lei/euro in octombrie, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Statistica AnunturiParticulari.ro are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in  presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.