Chiriile garsonierelor au reinceput sa scada

Imobiliare

27.10.2009 - Curierul national
Chiriile garsonierelor au reinceput sa scada

Pretul mediu lunar pentru acestea a scazut in ultima luna de la 306 euro la 286 euro

Dupa ce in luna septembrie preturile chiriilor au crescut pentru garsoniere cu 2,3% fata de luna august, octombrie a adus o noua ajustare de 6,5% fata de luna precedenta, reiese dintr-un comunicat remis de MagazinulDeCase. Mai precis, chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti a scazut de la 306 euro (septembrie) la 286 euro (octombrie), se mai arata in comunicat. Pentru locuintele de doua, respectiv de trei camere, s-au inregistrat scaderi ale chiriilor medii atat in perioada august-septembrie, cat si in perioada septembrie-octombrie. Astfel, pentru imobilele de doua camere, chiria medie s-a redus in septembrie (415 euro), fata de august (422 euro) cu 1,6%. In perioada septembrie-octombrie, scaderea a fost de 1,2%, de la 415 euro la 410 euro, pentru acelasi tip de imobile.
In cazul apartamentelor de trei camere, reducerea a fost mai mare. Comparativ cu august, chiria medie in septembrie a scazut cu 5,8%, de la 637 euro (august) la 600 euro (septembrie), iar in intervalul septembrie-octombrie reducerea a fost de 3%, de la 600 euro (septembrie) la 581 euro (octombrie).
Este interesant de vazut care au fost minimele si maximele chiriilor in luna octombrie, in Capitala. De mentionat este ca aceste valori sunt extreme, iar in calcul au fost eliminate extremele pentru a se obtine rezultate relevante, potrivit sursei citate. In cazul garsonierelor, cea mai mica chirie a fost de 100 de euro, pentru un imobil din Rahova, confort III, iar cea mai mare - de 550 de euro - este ceruta pentru o garsoniera de pe strada Stirbei Voda. 140 de euro este cea mai mica chirie ceruta pentru un imobil de doua camere din zona Politehnica - strada Iuliu Maniu. Cea mai ridicata chirie o are un imobil de doua camere din zona Dorobanti - 1.700 de euro.
Cat despre apartamentele de trei camere, chiria minima este de 200 de euro, pentru o locuinta din Colentina, iar cea maxima este de 2.000 de euro, pentru un imobil de pe strada Aron Cotrus (Satul Francez, Herastrau).

Totalul tranzactiilor efectuate prin MagazinulDeCase.ro se ridica la peste 500 mil. euro

MagazinulDeCase.ro este primul serviciu online romanesc de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, in baza unui pret fix, fara comision. Pana pe data de 2 aprilie 2009, MagazinulDeCase.ro isi desfasura activitatea in 6 judete: Ilfov, Prahova, Sibiu, Brasov, Constanta si Iasi. Pe data de 2 aprilie 2009 MagazinulDeCase.ro a preluat baza de oferte de proprietati imobiliare si clientii Elephanto.ro, serviciul cu cea mai mare acoperire la nivel national. In urma procesului de integrare, MagazinulDeCase.ro si-a extins serviciile in 4 noi judete reprezentative - Dolj, Cluj, Arad si Timisoara - ajungand  la o prezenta nationala in 10 judete. Totalul tranzactiilor efectuate prin MagazinulDeCase.ro se ridica la 536.022.608 euro, iar comisionul economisit  a ajuns la o valoare de  32.161.356 euro. Lansat in octombrie 2006, MagazinulDeCase.ro a ajutat pana in prezent  la incheierea a 3.537 de tranzactii imobiliare, dintre care cea mai cunoscuta este vila cunoscutului om de afaceri Cristian Tantareanu, care a fost vanduta pentru 3,5 milioane de euro. Magnatul a economisit astfel 210.000 de euro, comisionul aferent unei agentii imobiliare in cazul in care tranzactia s-ar fi facut prin intermediul acesteia.