Chirii mai mari pentru apartamentele ce pot fi transformate in sedii de firma

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

29.01.2008 - Money Channel

Nevoia de sedii de firme mareste chiriile la apartamentele de 4 camere. Portivit NewsIn, tot mai multi proprietari si-au ajustat in sus tarifele atunci când in locuintele lor au fost amenajate birouri. Cele mai ridicate tarife au fost practicate in mod evident in zonele centrale si de nord ale Bucurestiului, unde chiriile lunare au urcat si pâna la 6.000 de euro.


Exista mai multe categorii de persoane care inchiriaza imobile. In primul rând sunt cei care contracteaza garsoniere si apartamente de 2 camere pentru a locui in ele, atrasi de consturile mai scazute de inchiriere. Mai sunt si persoanele fizice si juridice ce se incadreaza in segmentul mediu plus de venituri, care poat plati chirii pentru locuinte cu 3-5 incaperi din blocuri sau vile individuale.

Din cea de-a treia categorie fac parte cei care au puterea financiara de a contracta un imobil intreg, fie pentru a locui, fie pentru a amenaja birouri de firma. Daca cei care inchiriaza pentru a locui intr-o vila sunt de regula diplomati sau manageri români ori straini, interesati foarte mult de confort si calitatea finisajelor, cei care arvunesc o casa pentru a-si muta firma acolo se uita mai putin la finisaje si mai mult la utilitatea spatiilor si vizibilitatea in zona.