Chiria pentru o vila office variaza intre 2.000 si 15.000 euro

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

12.02.2008 - Curierul National
Chiria pentru o vila office variaza intre 2.000 si 15.000 euro

In zona ultracentrala, se ajunge si la 45.000 euro
Pretul chiriei ar putea sa creasca cu aproximativ 15%

In ultima perioada, tot mai multe companii sunt interesate sa inchirieze o vila pentru amenajarea birourilor. Pretul chiriei pentru o vila office variaza intre 2.000 si 15.000 de euro pentru cele din centrul si nordul Capitalei, iar pentru una din zona ultracentrala chiria poate ajunge si la 45.000 de euro, se arata intr-un comunicat de presa.

''In prezent, vilele pretabile pentru rezidenta, dar si pentru office din zona centrala si de nord a Capitalei pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.000 - 15.000 de euro. In zona ultracentrala exista cateva vile cu arhitectura, construite in perioada interbelica a caror chirie lunara ajunge la 45.000 euro. Acestea sunt rarisime, nu sunt foarte promovate in piata si de obicei primesc destinatie de ambasada, muzeu, restaurant de lux, centru de infrumusetare'', a declarat pentru Curierul National Valeria Tudor, coordonator departament rezidential EuroMetropola.

Tinand cont de faptul ca cererea pentru inchirierea vilelor se mentine ridicata, aceasta este de parere ca nivelul chiriei ar putea sa mai creasca, dar nu cu mai mult de 15%.

Rezervele legate de cresterea chiriei in vile sunt legate de faptul ca in piata se anunta lansarea a tot mai multe proiecte de tip office-building, care ar putea reloca o parte a firmelor ce functioneaza acum in vile.

In ciuda pretului foarte mare pe care o companie este nevoita sa-l plateasca pentru amenajarea birourilor intr-o vila din centrul Capitalei, acestea sunt din ce in ce mai solicitate in raport cu celelalte locatii din Bucuresti.

''Majoritatea solicitarilor pentru inchirierea vilelor se inregistreaza in zonele ultracentrale si de Nord. Argumentele raman aceleasi: accesul facil spre orice destinatie din Capitala, proximitatea statiilor mijloacelor de transport in comun si de institutiile de interes major (banci, centre comerciale, aeroport etc)'', a explicat coordonatorul departamentului rezidential EuroMetropola, pentru Curierul National.

Cristina Chicos