Charlemagne, cu ochii pe trei noi parteneriate

Constructii

24.07.2008 - Business Standard
Charlemagne, cu ochii pe trei noi parteneriate

Fondul de investitii Charlemagne Capital, care detine jumatate din proiectul rezidential Asmita Gardens din Bucuresti, a anuntat ca vizeaza trei noi parteneriate ce presupun dezvoltarea de locuinte in Capitala, potrivit reprezentantilor companiei.

Fondul este dispus sa se implice in urmatorii doi-patru ani in proiecte imobiliare a caror valoare totala de piata sa fie de circa 300 mil. euro.

“Cand a fost lansat pe piata, vehiculul investitional European Convergence Development Company (ECDC) dispunea de fonduri in valoare de 90 mil. euro, destinate investitiilor pe pietele din Romania si Bulgaria. Pana acum, am cheltuit 56 mil. euro si am ramas cam cu 30 mil. euro, partea noastra de equity”, a declarat Mihai Diaconescu, consultant pentru Romania pe segmentul de property si private equity al Charlemagne Capital.

Potrivit acestuia, din cei 56 mil. euro care au fost investiti, circa 25 mil. euro au fost cheltuiti pe piata locala. Totodata, Diaconescu a anuntat ca se pregateste lansarea unui nou vehicul investitional, denumit BRICS, care doreste sa stranga de la actionari fonduri in valoare de 250 mil. euro, din care circa 25% vor fi destinate investitiilor in Europa de Est. “Fondul este in proces de listare pe piata AIM (Alternative Investment Market, n.r.) din cadrul Bursei de la Londra”, a subliniat reprezentantul fondului.

Charlemagne a fost prezent pe piata locala si cu vehiculul investitional European Convergence Property Company (ECPC), specializat in achizitia de imobile care sa aduca venit imediat, dar care a iesit de pe piata in iulie anul trecut, dupa ce si-a vandut portofoliul format din trei cladiri de birouri catre germanii de la Deutsche Gesellschaft für Immobilienfonds (DEGI) - parte a grupului Allianz.

Este vorba despre Millenium Business Center, PGV Tower (sediul Bancpost) si Construdava. ECPC a fost destinat investitiilor pe piata romaneasca si bulgara, in prezent acesta fiind in proces de a iesi si de pe piata bulgara, prin vanzarea ultimei proprietati pe care o mai are in portofoliu, respectiv un centru comercial. “ECPC a iesit de pe piata, deoarece randamentele investitionale (yield-urile) se apropiau de 7% si nu ne mai multumeau”, a mentionat Diaconescu.

Alexandru Urzica