CFR vinde terenuri de 32 milioane de Euro pentru a-si plati datoriile

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

11.12.2007 - Antena 3
CFR vinde terenuri de 32 milioane de Euro pentru a-si plati datoriile

CFR incearca sa obtina cel putin 32 milioane euro din vanzarea prin licitatie a unor terenuri aflate in Bucuresti si Ploiesti. Banii rezultati vor fi folositi pentru a plati datoriile inregistrate catre furnizorii de energie electrica. Compania feroviara scoate la vanzare cinci terenuri din Bucuresti si Ploiesti, la pretul de pornire de 285 de euro metrul patrat pentru terenul din Ploiesti si 1.600 de euro pe metrul patrat pentru cele patru terenuri din Capitala. Documentele de inscriere si ofertele trebuie depuse la sediul Bursei Romane de Marfuri pana pe data de 24 decembrie, cand va fi organizata licitatia.

Cele patru terenuri din Capitala sunt situate in zona Lujerului si aflate in administrarea C.F. Cotroceni. Compania feroviara nu exclude vanzarea si altor terenuri avand in vedere ca datoriile catre furnizorii de electricitate se ridica la 600 milioane de lei.
Despre vanzarea terenurilor CFR se stie inca din luna septembrie, cand administratia CFR a anuntat ca va scoate licitatie sapte terenuri, cu o suprafata totala de 12,7 hectare.

Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns in situatia de a vinde in primul rand din cauza subfinantarii pe o perioada lunga de timp, dar si ca urmare a neincasarii sumelor aferente prestatiilor efectuate catre CFR Calatori.