Cetelem se pregateste pentru credite ipotecare

Finante Banci

27.05.2008 - Financiarul

Cetelem se pregateste sa lanseze credite ipotecare fara sa-si schimbe pentru inceput forma juridica, cea de IFN. Reprezentantii companiei spun ca deschiderea unei eventuale sucursale a Cetelem care sa activeze pe piata romaneasca este in faza de analiza a implicatiilor economice, organizatorice si fiscale.Desi potrivit normelor Bancii Nationale a Romaniei, institutiile financiare nebancare nu pot acorda credite ipotecare, compania Cetelem IFN, parte a grupului financiar francez BNP Paribas, a gasit impreuna cu BNR varianta legala de a intra cat mai repede pe acest segment. „Activitatea de mortgage, pentru inceput, va demara sub aceeasi forma juridica, de IFN, prin amendari ale obiectului de activitate”, ne-au declarat ieri reprezentantii societatii.
Directorul adjunct al Cetelem, Daniel Boaje, afirmase la sfarsitul lunii februarie ca variantele luate in calcul erau atunci deschiderea unei sucursale care va fi notificata de banca centrala sau transformarea in banca. Acum, deschiderea unei eventuale sucursale a Cetelem care sa activeze pe piata romaneasca este in faza de analiza a implicatiilor economice, organizatorice si fiscale, au mai explicat reprezentantii companiei.

Transfer de pe card in cont

Ieri, Cetelem IFN a lansat si un serviciu care le permite clientilor sa transfere bani de pe cardul de credit intr-un alt cont personal. Noul serviciu va fi activat automat tuturor detinatorilor de carduri MasterCard Cetelem, fara ca aceasta operatiune sa presupuna costuri suplimentare pentru utilizatori.
Compania a lansat cardurile de credit sub sigla MasterCard in august 2006, ajungand, in prezent, la un portofoliu de peste 315.000 unitati. Pana la acest moment, societatea a lansat opt carduri cobranded. Numarul de tranzactii facute cu aceste carduri Cetelem in 2007 s-a ridicat la 1.091.530 in 2007, fata de 148.528 in 2006.

Ada Stefan